Rakun se napio na božićnom marketu: Ne, ovo nije priča s “hepi endom”

0
Foto: Profimedia

Jednog rakuna u Nemačkoj ponela je atmosfera na božićnom marketu, gde je popio previše kuvanog vina, pa je zabavljao gledaoce dok se nije onesvestio, piše Dojče vele.

Jadna životinja je, na kraju, ubijena, pošto se smatra invazivnom vrstom koja napada autohtone ptice i zmije. Rakun je bio očigledno pijan, kako je objasnio policajac iz grada Erfurta. Međutim, nije urađen test krvi koji bi potvrdio da je životinjica zaista bila pijana.

Bild piše da je rakun neometano pijuckao vino koje je preostalo u čašama. Na mrežama se pojavio snimak kako se rakun tetura okolo, igrajući se s ženskim cipelama i odmarajući se na nekoliko koraka ispred zgrade. Prvi izveštaji su bili da su vatrogasci odneli nesrećnu životinju u sklonište.

Ipak, ispostaviće se da je slučaj predat lokalnom lovcu, koji ga je, zatim, ustrelio. Sličan slučaj dogodio se u leto 2018. godine kada su policajci pokupili dva jedva živa ježa, blizu katedrale u Erfurtu, gde su pronađene bačene flaše s alkoholom. Životinje su tada odnesene u lokalni ZOO vrt.