Rakić Vodinelić: “Ne treba očekivati slobodan i pošten referendum o Rio Tintu”

2
Screenshot YouTube

(Beta) – Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da je “najava kako će ‘narod’ na referendumu odlučivati o najavljenom otvaranju rudnika kompanije Rio Tinto obično, nepristojno zavaravanje”.

Ona je, za list Danas, ocenila da “ne treba očekivati da referendum bude ni slobodan ni pošten, jer izbori već gotovo čitavu deceniju nisu ni slobodni ni pošteni”.

Kako je istakla, “možemo očekivati i funkcionersku kampanju i prikupljanje kapilarnih glasova i ‘bugarski voz’ i neku novu Dijanu Hrkalović, dakle, sav onaj nedostojni prateći prtljag naših izbora”.

Ona je rekla da bi referendum poslužio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da “u budućnosti kad nastanu neotklonjive štete po životnu okolinu, svu odgovornost prebaci na ‘narod’ i da isključi sebe”.

“Bićemo stvarno glup ‘narod’ ako se upecamo”, navela je Rakić Vodinelić.

2 KOMENTARA

  1. Gospodjo Rakic Vodinelic, mislim da niste u pravu, jer referendum ce biti slobodan, moci ce da glasa ko god hoce, sto se tice rezultata on nije bitan jer ce se zamisljeno dogovoreno placeno sprovesti hteli mi to ili ne, da nije tako predstavnici ove firme u Srbiji ne bi pricali da je to gotova stvar i da referendum nece nista promeniti i oni su u pravu. Ako bi Ustav rekao da referendum nije vazeci ako bude glasalo vise od 50 % onda bi to bilo ok, medjutim, nisam siguran ali mislim da je tu nesto menjano ne znam kada i sta, pa ce biti nevazno koliki je procenat protiv ili tako nesto. Voleo bih da gospodin Vucic razmislja o ekologiji ali nema on taj kapacitet on je samo Pravnik koji “postuje” Ustav. Ziveli

Comments are closed.