Rak prostate i testisa može biti otkriven na vreme – zajedno sa Vama i ovog novembra

  0

  Iako je rizik od zaraze COVID-19 sveprisutan, ne smemo zaboraviti na rizike svih drugih bolesti kojima smo izloženi i čiji ishodi mogu biti fatalni.

  Još jedan „Movember“ je pred nama – mesec borbe protiv raka prostate i testisa.

  Akcija „Movember“ osmišljena je u cilju podizanja svesti o raku prostate i testisa, bolestima koje često imaju fatalni ishod upravo zbog neblagovremene dijagnostike. Muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa ali i kao podsetnik jedni drugima da su preventivni pregledi ključ za ranu dijagnostiku ovih bolesti.

  Wiener Städtische osiguranje i ovog novembra sprovodi akciju preventivnih pregleda za svoje osiguranike dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u odabranim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije.

  Muškarci starosti 35 godina i više, osiguranici dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Wiener Städtische osiguranja, tokom novembra meseca mogu se prijaviti za besplatne preglede koji uključuju ultrazvuk prostate i analizu tumor markera PSA.

  Više o zakazivanju pregleda na https://wiener.co.rs/vesti/rak-prostate-i-testisa-moze-biti-otkriven-na-vreme-zajedno-sa-vama-i-ovog-novembra/

  Ne dozvolite da budete deo loše statistike: saznajte više o raku testisa i raku prostate, naučite kako da prepoznate prve simptome, pazite na svoje i zdravlje svojih bližnjih, obavljajte redovne samopreglede i preglede kod lekara specijalista i ohrabrite muškarce iz svoje okoline da urade isto.

  Budite odgovorni i razgovarajte o ovoj temi, ne samo u novembru – već svakoga dana.

  Zato Vas pozivamo da aktivno učestvujete u prevenciji ove bolesti, a preventivni ultrazvučni pregledi su od presudnog značaja za ranu dijagnostiku i pozitivan ishod lečenja.

  Važno je zdravlje.

  Saopštenje Wiener Städtische osiguranja