“Radovi se izvode zbog odbrane od poplave puta i sela…”: Nacionalno udruženje mini hidroelektrana reagovalo zbog incidenta u Rakiti

1
Foto: Igor Pavićević / Ilustracija

Protekla dva dana radnici na gradilištu u selu Rakita preživljavaju pravu torturu od strane Desimira Stojanova, koji je juče povredio radnika šipkom, a danas čupao zaštitnu ogradu gradilišta i bacao je u reku, a potom kad je intervenisala policija, popeo se na potporni zid i pretio je da će skočiti i izvršiti samoubistvo, saopštilo je Nacionalno udruženje malih hidroelektrana.

Predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov popeo se juče na potporni zid uz obalu Rakitske reke i pretio da će da skoči sa njega pošto su, prema njegovim rečima, građevinske mašine radile van gradilišta, ali i zbog toga što, kako je naveo, policija hoće da ga privede bez razloga.

Stojanov je prethodno tražio sastanak sa građevinskim inspektorom u Babušnici koji je rešenjem zabranio radove na postavljanju cevododa za mini-hidroelektranu, ali do njega nije došlo jer ga je, kako kaže, uzalud čekao ispred kancelarije.

Nacionalno udruženje mini hidroelektrana navelo je da su “pripadnici grupe ORSP bahati, što pokazuje i snimak koji su napravili radnici na gradilištu na kom se jasno vidi da Desimir izvaljuje zaštitnu ogradu gradilišta i baca je u reku, u istu onu za koju tvrdi da je štiti”.

“Ovi radovi se izvode u svrhu odbrane od poplava puta i sela, dakle u njihovu korist. Ovo samo pokazuje da pojedincima iz sela, odgovara da se na ovakav način ometaju radovi, kako bi ovakva slika gradilišta ostala što duže, jer im ne odgovara da se dobije vizuelno lep objekat, koji će obesmisliti sve njihove tvrdnje i namere”, rekao je investitor Goran Belić.

U saopštenju Nacionalnog udruženja mini hidroeletrana se navodi i da je nakon intervencije policije danas organizovan sastanak na kom su prisustvovali pripadadnici ORSP, policija i građevinski inspektor, kao i da je građevinski inspektor usmeno zamolio da se ne izvode radovi, da ne bi došlo do dalje eskalacije nasilja.

“Napominjemo da se radovi izvršavaju prema opreatvnom planu odbrane od poplava, koji je sačinjen da bi štitio selo Rakita i upravnu zgradu radnika Jerma od bujičnih poplava”, navode iz Nacionalnog udruženja mini hidroelektrana.

1 KOMENTAR

  1. Nacionalno udruzenje, mafijasa, peraca novca i lopova. Cuj njih… jadni investitor!!! HAHAHAHHAHA Tragedija. Ovo njihovo jadikovanje je u rangu strajka gladju vlasti. A da pa to je ista ekipa… Podrska mestanima koji brane svoje selo od najgoreg soja ljudi u ovoj zemlji.

Comments are closed.