Jubilarna 50. „Radost Evrope“ održaće se od 2. do 5. oktobra 2019. u Beogradu. Igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg, dečje stvaralaštvo, sinonimi su za „Radost Evrope“, najveću međunarodnu manifestaciju dečjeg stvaralaštva i prijateljstva u regionu.

Davne 1969. godine Donka Špiček je sa svojim saradnicima započela putovanje u samo srce sreće i radosti igre, druženja, stvaranja i prijateljstva. Zato je 50. „Radost Evrope“ dobila slogan „Put u središte sreće“, kao modifikaciju naslova avanturističke knjige Žila Verna.

Svake prve nedelje oktobra, Beograd ovom manifestacijom obeležava dečju nedelju i okuplja decu iz cele Evrope. Ovog oktobra očekuje nas niz programa: Karneval u centru grada, koncerti „Susreti prijateljstava“, izložba Međunarodnog likovnog konkursa, sportski dan na Adi Ciganliji i Gala koncert u Sava Centru, koji će obogatiti kulturnu ponudu grada, a deci pružiti pregršt mogućnosti za zabavu i druženje.

Uloga porodica i škola dece domaćina, u čijim domovima borave gosti manifestacije – mladi ambasadori kulture svojih zemalja, nemerljiva je za organizaciju manifestacije, ali i za stvaranje finih niti trajnog povezivanja.

„Radost Evrope“ je poput Bitefa ili Festa, uvek bila prozor u svet naših mališana, mogućnost da vide, dožive, razumeju i zavole drugačije kulture, tradicije i jezike, ne obazirući se na jezičke barijere, jer deca se prepoznaju po onome što jesu, bez obzira na nacije, vere ili boju kože.

I JA SAM RADOST EVROPE – PODELI PRIČU

Pozivamo sve pojedince koji su nekada bili domaćini ili učesnici manifestacije „Radost Evrope“ da se jave i podele sa nama svoje uspomene, sećanja i priče o prijateljstvu!

Širi radost pričom o drugarstvu, povezivanju i anegdotama koje se pamte za ceo život!

Pošaljite nam svoju priču, fotografije, pisma, uspomene na mejl radostevrope@dkcb.rs i budite deo proslave ovog značajnog jubileja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.