Radosavljević: “Očekujemo da uđemo u parlament i da opozicija formira vlast, makar u Beogradu”

0
PrintScreen/YouTube/Newsmax Adria

“Korupcija i kriminal su nikada veći. Srbija je doživela to da bude na crnoj listi, kao jedina zemlja u Evropi, zemalja gde se pere novac i finansira terorizam. Mi smo na mapi dilera droge i različitih kirminalaca. Kada pogledate našu ekonomiju, pola rasta GDP-ja dolazi iz nekih nelegalnih aktivnosti”, ocenio je Goran Radosavljević, prvi na listi koalicije „Boris Tadić – ajmo ljudi“.

“Očekujemo da uđemo u parlament, i očekujemo dobar rezultat čitave opozicije. Očekujemo i da opozicija može da formira vlast, makar u Beogradu”, istakao je Radosavljević, a prenosi N1.

„Planiramo da intenziviramo kampanju, s obzirom da imamo okolnosti rata u Ukrajini, koje su prekrile sve ostale vesti. Malo ćemo više da idemo među građane, da objašanjavamo naše politike i da objašnjavamo ljudima da treba da izađu na izbore. To nam je cilj u naredne dve nedelje“, kaže Radosavljević.

Ističe da je bitno da što više građana izađe na izbore, i navodi da su brojni glasači pali u letargiju, i da ne veruju da njihov glas može išta da promeni.

“Bitno nam je da građanima pokažemo da može drugačije, a može”, uveren je Radosavljević.

Šansu za naporedak Srbije vidi u pokretanju četiri od pet pokretačkih privrednih sektora, jer u njima imamo iskustvo.

“Od njih moramo nešto da napravimo, što će naš GDP, sa sadašnjih 50 milijardi, do 2030. ili 2035. godine da poveća na 150 milijardi. Time bi dostigli prosečan dohodak jedne Češke. Građani Srbije bi mogli da žive kao prosečni Česi. Danas, iz ove perspektive, i na način na koji smo ptrethodnih 10 godina rasli,  trebaće nam 50 godina da stignemo Češku. Znači, to moramo da ubrzamo. A da bi smo ubrzali, moramo da drastično promenimo stanje, ne samo ekonomije, već u celom društvu”, istakao je Radosavljević.

Ocenjuje da ova vlast ima pogrešnu viziju, pa tako sve što radi – “radi pogrešno”.

“Najveći broj građana ne živi bolje, i privredni rast koji imamo, mora da se prelije na ravnomerno na sve. Prosečnu zaradu, i veću od nje ima milion građana, četiri i po punoletnih miliona nema. Prošle godine je građanin koji je imao medijalnu zaradu, to je negde polovina isplaćenih plata, zaradio pet hiljada evra. Za godinu dana. To je ništa, toliko zarađuje prosečni Čeh za dva meseca. Mi moramo da gledamo kako ćemo neke korake da preskočimo”, naveo je Radosavljević.