Radojičić: “U restoranima nije moguće sedeti sa maskom, mogućnost zaražavanja veća, u prevozu se poštuju mere”

2
Printscreen/YouTube/RTV MAG

(Beta) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da tamo gde mere protiv kovida mogu da se poštuju treba obezbediti uslove za rad, dok bi delovi privrede gde to nije moguće trebalo da ostanu zatvoreni.

On je za RTS rekao da očekuje da postojeće mere daju rezultate jer je njihovo poštovanje bolje i komunalna milicija tokom noći dobija manje prijava da rade restorani ili da neko organizuje kućne žurke.

Gradonačelnik je rekao da u restoranima nije moguće sedeti sa maskom i da je samim tim mogućnost zaražavanja veća, ali da u gradskom prevozu građani u ogromnoj većini poštuju mere, vozila se dezinfikuju na kraju radnog vremena i mogućnost zaražavanja je minimalna.

Radojičić je još jednom apelovao na gradjane da se vakcinišu i dodao da je na Sajmu to danas moguće i bez zakazivanja.

“U Beogradu je do sada dato 662.000 doza, juče je vakcinisano 6.700 gradjana, u petak 8.800, važno je da nastavljamo taj trend, jer smo daleko od kolektivne zaštite”, rekao je Radojičić i naglasio da 52 mobilne ekipe za vakcinaciju svakodnevno rade po selima u okolini Beograda.

Gra]anima je poručio da ako veruju u savremenu medicinu u ostalim oblastima, treba da veruju i u vakcinu.

2 KOMENTARA

  1. Ma joj ne lupaj Radojice…svaki kafic ima svoje musterije i svaki radi…ne lupajte ajde ..sto se tice prevoza..ljzdi sede jedni na drugima…i nemojte mi reci da je mogucnost minimalna.. ako vec ne znate onda nemojte da lupate! Pozdrav!

Comments are closed.