Radojičić: Tiršova 2 do 2024. godine

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

 (Beta) – Izgradnja dečje klinike Tiršova 2 trebalo bi da bude završena do 2024. godine, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić, nekadašnji generalni direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, kazao je za televiziju Pink da su radovi počeli nekoliko dana ranije, a da se trenutno gradi pristupna saobraćajnica i kopa temeljna jama.

Prema njegovim rečima, ceo kompleks će obuhvatiti 60.000 kvadratnih metara, od kojih je polovina predvidjena za medicinski prostor sa osam operacionih sala i 36 kreveta intenzivne nege.

“Kompleks je projektovan za ukupno 286 bolničkih kreveta koji će biti rasporedjeni u 154 sobe. Takodje je predvidjena i izgradnja garaže sa više od 520 parking mesta”, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da će blizina autoputa i Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici omogućiti brz transport beba i dece do dečje klinike u podnožju Deligradske ulice.

“Celokupni koncept nove klinike je da su deca i porodica u centru pažnje, s ciljem da se dete što pre izleči i što manje vremena provede u bolnici”, kazao je Radojičić.