Zabrana kretanja koja je počela u petak u 17 časova traje i dalje, sve do sutra u 5 časova ujutru.

Od početka policijskog časa koji je počeo u petak popodne gotovo 97 odsto građana poštuje mere zabrane kretanja, napisao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na Tviteru i zahvalio građanima na disciplini koju pokazuju.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je prethodno za RTS da je tokom ovog vikenda u Beogradu do sada 106 osoba prekršilo meru zabrane kretanja i istakao da je za sada situacija nešto bolja nego prošle nedelje, ali da ne bi trebalo da se opuštamo.

Istakao je da je ceo april mesec verskih praznika i da je potrebno da budemo obazrivi.

Na pitanje da li je moguće da sledećeg vikenda policijski čas bude duži, rekao je da mislid a to ima smisla, jer ne bismo smeli da se opustimo.

„Verujem da ćemo svi zajedno doneti odluku kako da se ponašamo narednih dana u vreme pravoslavnog Uskrsa“, rekao je Radojičić.


Komentara

  1. Chavko Zdrolic
    12 aprila 2020 23:13

    106 stanovnika Beograda je 3%? Koga oni lažu? Ako je 3% "neposlušnih", pretpostavka je da su ravnomerno raspoređeni širom Srbije, onda ili Beograd ima oko 35000 stanovnika, ili nas radikali prave na budale po starom običaju...

  2. voj penzos
    14 aprila 2020 13:28

    Opet o tri posto. Ako Srbija ima 7 miliona stanovnika onda je 3 posto oko 200.000 sto je mnogo mnogo vise od 800. Bar da su rekli da su u tri posto ubrojani i svi koji imaju propusnice. Ovako matematika im nije jaca strana

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.