Radno vreme prodavnica za praznike: Samo za Uskrs neradan dan

0
Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Većina prodavnica u Srbiji radiće u subotu 1. maja, dok će Uskrs, 2. maj za većinu biti neradan dan.

Prodavnice lanca “Lidl” radiće skraćeno, do 18 sati danas, 30. aprila, u subotu i nedelju, 1. i 2. maja, neće raditi, dok će 3. maja raditi po redovnom radnom vremenu, saopštila je ta trgovinska kuća.

Za razliku od “Lidla”, sve “Idea”, “Roda” i “Merkator” prodavnice 1. maja će raditi prema redovnom radnom vremenu, dok će 2. maj biti neradan za većinu njih, uključujući i Idea onlajn prodavnice.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice “Maksi”, “Mega Maksi”, “Šop end Gou” i “Tempo” imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih trgovinskih lanaca.

“Danas će ove radnje raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno”, naveli su u ovim trgovinama, a prenosi RTS.

Pojedine trgovine ipak će raditi i u nedelju, a reč je o turističkim centrima.

Tržni centri radiće danas do 18.00. U subotu, 1. maja, imaće redovno radno vreme (10.00-22.00), a u nedelju će svi tržni centri biti zatvoreni (osim bioskopa u tržnim centrima – koji rade). Od ponedeljka, 3. maja – radiće redovno.

Radno vreme pijaca

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća “Gradske pijace” u Beogradu tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, izuzev 2. maja, radiće od 6 do 19 časova.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, 2. maja, osim pijaca “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac” koje će raditi od 6 do 13 časova.

Pijaca “OTC” Novi Beograd u petak, subotu i utorak radiće od 8 do 16 časova, dok će biti zatvorena 2. i 3. maja, navodi se u saopštenju.

JKP “Parking servis”

Od danas, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, ovo preduzeće neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Pošta

Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od danas, 30. aprila, do 4. maja. Tokom praznika radiće samo dežurne pošte.

Dežurne apoteke

Ukupno pet apoteka “Beograd” će, od danas do utorka, primati kupce 24 sata. One u centru Beograda, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke “Palilula” u Knez Danilovoj, “Braće Kovač” u Krivolačkoj, “Miroslava Trajkovića” u Požeškoj i “Đuro Đaković” u Majke Kujundžića na Zvezdari.