Radmilović je posle celog dana u kafani sa Duškom Kovačevićem krenuo na predstavu. “Sedi tu, večeras nećeš igrati…”

1
Scena iz predstave "Radovan III"

“Život sa Zoranom nije bio lak. Piće je uzimalo svoj danak, ali njegov neodoljiv šarm je godinama sve to pokrivao. Bilo je i dramatičnih situacija”, piše Radmila Stanković u knjizi “Namrgođeni dobričina”. Ona svedoči o tome kada se zaključao u kupatilu svog stana da ne bi išao u Zagreb na gostovanje „Radovana“.

Po jednoj priči, Mira Trailović mu je troškove za te dve neodigrane predstave naplaćivala od plate sledeće dve godine. A ipak, odmah mu je dala ulogu u nekoj TV drami koju je radila, jer ga je jednostavno rečeno – obožavala. Drugi su tvrdili da je otišao u Zagreb, a da je bio kažnjen za neigranje nekih drugih predstava.

Jednom je ceo dan presedeo u Srpskoj kafani sa Duškom Kovačevićem da bi mu oko sedam uveče saopštio da treba da ide na predstavu. U Zoranovoj interpretaciji, na Duškovo pitanje koju predstavu treba da igra, odgovorio mu je: „Tvoju. Radovana III.”

Tad ga je Duško umirio: „Sedi tu, večeras nećeš igrati!”

Nije trebalo dva puta da mu se kaže. Nastavili su da piju, iz Ateljea su dolazili da zovu Zorana na predstavu, on je saopštavao da mu pisac ne dozvoljava da igra, i ta igranka je trajala. Ali i to mu je bilo malo, pa je ispred Ateljea, gde je publika čekala da uđe u salu, krenuo da obaveštava da predstave neće biti i da se mirno raziđu kućama. Svi su mislili da je to deo predstave i slatko su se smejali. Naravno, i za to mu je sutradan stigao račun od upravnice.

***

Nedeljnik u novom broju od 29. oktobra donosi i poslednju poklon knjigu iz hit edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih”.

Kompletiraj svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 29. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Zoranu Radmiloviću, poslednju iz poklon edicije o velikim glumcima.

1 KOMENTAR

  1. To se oduvek nazivalo neodgovornost!!! Publiku vratiš kući, auuu, al je vickasto, al je bomeski, al je za aplaudiranje!!!

Comments are closed.