Radila je u kovid bolnici, lečila pacijente, a onda ih potkradala: Odale je sumnjive transakcije na karticama

0
Beta - Xiao Yijiu/Xinhua via AP

Danijela Konti, medicinska sestra u jednoj njujorškoj bolnici, optužena je za krađu dve kreditne kartice od pacijenta koji je oboleo od koronavirusa dok je bio na samrti, prenosi CNN.

Sumnjive transakcije je primetila ćerka pokradenog pacijenta, koja je ocu plaćala mesečne račune, pa je imala uvid u transakcije kartica.

“Dobila sam obaveštenje da je kreditnom karticom plaćen benzin, u trenutku kada je otac bio u bolnici i borio se za svoj život”, rekla je ćerka.

“Bila sam u šoku i znala sam da je u pitanju neko iz bolnice, jer niko drugi nije smeo da uđe u kliniku”, dodala je ona.

Ćerka se obratila policiji, a ubrzo su pronađeni snimci sa nadzorne kamere jedne prodavnice na kojima je primećno kako Kontijeva kupuje namirnice preko ukradene kartice.

Nakon što je pacijent umro, nestale su i stvari koje je doneo sa sobom, uključujući naočare, novčanik, mobilni i punjač za telefon.

Kontijeva je privremeno suspendovana u bolnici u kojoj je zaposlena, a policija je tereti za sitnu krađu, krađu i protivpravno posedovanje ukradene imovine.