Radicati grupa ponovo imenovala Kaspersky kao “najboljeg igrača” za endpoint bezbednost

  0

  Novi izveštaj Radicati grupe svrstao je Kaspersky među vodeće kompanije za endpoint bezbednost, namenjenu firmama različitih obima poslovanja, nazvavši ga “najboljim igračem” u svom “Endpoint Security – Market Quadrant 2021”. Osvojivši više ocene za funkcionalnost i stratešku viziju, Kaspersky je devetu godinu zaredom pohvaljen kao jedan od pet najboljih pružalaca optimalnih bezbednosnih rešenja.

  Danas je endpoint bezbednost sastavni deo odbrambene sajber infrastrukture svake organizacije koja deli izvore podataka o pretnjama i policy kontrole sa ostalim glavnim bezbednosnim komponentama. Ovaj pristup podstiče korišćenje naprednih endpoint rešenja zasnovanih na EDR mogućnostima i pratećim uslugama. Prema Radicati procenama, to je dovelo do godišnjeg rasta od 20 odsto u ovom sektoru

  Izveštaj Radicati grupe “Endpoint Security – Market Quadrant 2021” pokazuje gde se različiti tržišni igrači endpoint bezbednosti uklapaju u četiri sektora označena kao – Specijalisti, Iskusni Igrači, Inovatori i Glavni Igrči i to. Kompanija Kaspersky, postigavši visoke rezultate u strateškoj viziji i funkcionalnosti, proglašena je za jednog od Glavnih igrača (Top Player) – ističući kompaniju kao lidera na tržištu – visoko rangiran po širini i kompleksnosti funkcionalnosti, kao i po “posedovanju jasne vizije budućnosti”.

  Kaspersky proizvodi su veoma hvaljeni zbog “tehnologija malog otiska, a visokih performansi” koje štite najvažnije sistemske procese i sprečavaju curenje podataka kada se koriste tehnologije detekcije ponašanja zasnovane na veštačkoj inteligenciji i mehanizmu zaštite memorije.

  Izveštaj je naglasio sa kakvom lakoćom Kaspersky rešenja podržavaju širok spektar operativnih sistema i virtuelnih okruženja, “olakašavajući organizacijama sa heterogenom infrastrukturom da adekvatno zaštite svoju imovinu”. Tehnološka rešenja su dodatno pohvaljeno zbog jednostavnosti korišćenja. Prema izveštaju, Kaspersky Security Center konzola za upravljanje bezbednosnim endpoint komponentama je sveobuhvatna alatka koja omogućava organizacijama da identifikuju sve endpoint elemente, kao i da sprovode brze procene rizika, automatski izvrše sanaciju problema sa zakrpama (8 patch) i ponude efikasne administratorske izveštaje. Dakle, visok nivo automatizacije procesa, u okviru jednog rešenja, omogućava korisnicima da ušede vreme na rutinskim operacijama.

  Kako se sve više preduzeća okreće hibridnom i režimu rada od kuće, kompanijama su potrebna pouzdana rešenja za suočavanje sa sve većim sajber rizicima u dinamičnom okruženju. Da bismo pomogli organizacijama da se izbore sa ovim problemima koji stalno evoluiraju, kontinuirano razvijamo naša bezbednosna endpoint rešenja. Kombinujemo višeslojnu, next-gen zaštitu sa dodatnim proaktivnim tehnologijama kako bismo osigurali bezbednost čitave kompanijske infrastrukture. Sjajno je videti da su naši napori u ovoj oblasti prepoznati i podržani od strane stručne zajednice”, rekao je Dragan Davidović, Territory Manager za Istočnu Evropu u kompaniji Kaspersky.

  Endpoint bezbednost omogućava da uređaj krajnjeg korisnika bude zaštićen od zlonamernih aktivnosti, razvijajući se tako da osetljivi podaci budu bezbedni na više mesta i uređaja, kako bi kompanije održavale visok standard bezbednosti podataka.

  Kompletan izveštaj “Endpoint Security – Market Quadrant 2021” Radicati grupe možete pronaći ovde.

  Saznajte više o Kaspersky endpoint rešenjima za poslovanja ovde.