Poslanica Srpske radikalne stranke u Skupštine Srbije Vjerica Radeta izjavila je da poslanik radikala Petar Jojić i ona nemaju nameru da idu dobrovoljno u Hag i da ne postoji pravni osnov za njihovo izručenje, preneo je N1.

Radeta je novinarima u Skupštini Srbije povodom odluke Suda UN za ratne zločine i nalogu za njihovo hapšenje, rekla da nju i Jojića štiti Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem piše da nema pravnog osnova za njihovo izručivanje.

Ona je kazala da ne može da zamisli da postoji neko ko bi prekršio Ustav i izručio ih.

„Šta će dalje da se dešava, kako će Srbija da reaguje, to nije moj problem, ali prosto ne mogu da zamislim da postoji neko ko bi bio u stanju da tako grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali svakako je to pitanje za predstavnike vlasti“, rekla je Radeta.

Komentara

 1. Nalog
  14. maja 2019. 14:19

  Zasto bi Srbija stitila Radetu i njenog saucesnika kad inkriminisuce delo nisu ucinili u korist Srbije vec naprotiv, iskljucivo u korist a verovatno i po nalogu sefa svoje stranke Seselja.

  1. milo
   14. maja 2019. 16:15

   Mozda se neko iz Zoloskog Vrta javi, siguran sam da je Od tamo Pobjegla..

 2. PAD Vizantije
  14. maja 2019. 20:06

  Radikal se definiše kao osoba koja nalazi zadovoljstvo u ispunjavaju seksualnih, kriminalnih ili agresivnih impulsa i nesposoban je da nauči iz prethodnih grešaka. ........ šesnaest kliničkih kriterijuma ovog poremećaja: 1. površan šarm i „inteligencija“, 2. nedostatak deluzija i drugih znakova iracionalnog mišljenja, 3. odsustvo „nervoze“ ili psihoneurotskih simptoma, 4. nepouzdanost, 5. neodgovornost, 6. lažljivost i neiskrenost, 7. nepostojanje osećaja krivice i stida, 8. neadekvatno motivisano antisocijalno ponašanje, 9. patološka egocentričnost i nesposobnost za ljubav, 10. opšte siromaštvo velikih afektivnih reakcija, 11. specifičan gubitak uvida, 12. neodgovarajuće reagovanje u međuljudskim odnosima, 13. šokantno i nedolično ponašanje posle pića ili bez pića, 14. retko su skloni suicidu, 15. bezličan, trivijalan i loše integrisan seksualni život, te nemogućnost da se sledi bilo koji životni plan 16. pate od „semantičke afazije“, jer su u stanju da korektno upotrebljavaju reči i da ih definišu, ali da ipak ostaju slepi za njihovim stvarnim značenjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.