(Beta) – Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić izjavio je danas u Novom Sadu da je čuveni mafijaš Al Kapone pao na porezu, a da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić pasti na medicinskim respiratorima.

„Al Kapone je pao na porezu, a Aleksandar Vučić pašće na respiratorima. Ja vam to obećavam. Biće sigurno“, rekao je Panić gradjanima koji su se danas okupili na dunavskom priobalju Šodroš da protestvuju protiv najavljene izgradnje stambenog naselja nazvanog Novi sad na vodi.

Panić je upitao zašto je proglašeno tajnom to što su bile nabavke respiratora i medicinske opreme Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje po instrukcijama Ministarstva zdravlja i zašto su pokušali da centralizuju informacije.

„Novinarku Anu Lalić su hapsili na pravdi boga jer je izveštavala o tome kakva je bila situacija u Kliničkom centru Vojvodine, a tako je širom Srbije. Onog trenutka kada je Sindikat sa Anom Lalić izneo da je u Novom Pazaru humanitarna katastrofa tada se i u Leskovcu i u Vranju i mnogim gradovima dešavalo nešto slično, samo su vlasti bile bolje organizovane i imale su one koji nisu spremni da progovore, a znajte da nije bilo drugačije“, rekao je Panić.

Optužio je aktuelnu vlast da pokušava da izbriše iz sećanja one koje su oboleli i preminuli od kovida 19 i dodao da će lekari jednog dana kada sve prodje sigurno dokazati te manipulacije.

„Nadam se da ćemo na kraju čvrsto dokazati da su manipulisali sa preminulima. Ovog trenutka to rade da bi dokazali da je najmanja smrtnost u Srbije, ali to sigurno nije istina i o tome će svedočiti lekari, pre ili kasnije“, kazao je Panić.

Najavio je da će zbog svih uvreda koje je Vučić izneo na njegov račun protiv njega podneti krivičnu prijavu i najavio da neće sve ostati na njegovom imenu.

„Biće mnogo nas koji ćemo se jednog dana okupiti i reći: Neće više moći ovako Aleksandre Vučiću, dovoljno je bilo u Srbiji“, kazao je Panić.

Prema njegovim rečima, danas jedan deo Srbije zna da Sindikat lekara i farmaceuta postoji, ali se nažalost osipa „jer je 55 kolega nažalost izgubilo život u ovoj borbi koja se dešava ili u ovom neredu koji su stvorili ministar Zaltibor Lončar u tri mandata i onaj koji je odgovoran za sve to i ko ga je postavljao“.

„Svedočimo da se zapamti, da se zna da se jednog dana odgovara za krivično delo ugrožavanje zdravlja i života gradjana. Najmanje je četiri godine kako tražim pred institucijama i pred javnosti da državni tužilac po službenoj dužnosti pokrene krivičnu prijavu protiv ministra Lončara za ugrožavanje zdravlja i života svih gradjana Srbije“, rekao je Panić.

Podsetio je da je na vreme upozoravao šta će se desiti u zdravstvenom sistemu Srbije kada bude proglašena epidemija koronavirusa, ali da nije očekivao da će biti ovoliko loše.

„I noćas sam morao u dežurstvu da radim ratnu trijažu. Kad je noćas došao kolega i rekao da mu treba mesto za čoveka 1962. godište ja sam mu rekao da može da udje u intenzivnu negu i da izabere jednog od osam pacijenata da bi taj čovek dobio šansu. Kolega je pogledao u mene i u pod sa rečima ’morao sam da te obavestim’“, rekao je Panić.

Uz podsećanje kako je bilo u prvom delu pandemije sa gradjanima starijim od 65 godina kojima je bilo zabranjeno kretanje, ocenio je da se takav odnos prema njima nastavio i nakon karantina jer danas „ne dobijaju pravu šansu i ustavom garantovanu celodnevnu zdravstvenu zaštitu“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.