Putniku koji je pretio u avionu ukinut pritvor: Predmet ustupljen Danskoj

0
(Beta/AP Photo/Alex Brandon)

Sulejmanu Imamoviću, koji je psovao i pretio u avionu zbog prinudnog sletanja u Beograd, ukinuto je zadržavanje i njegov predmet će biti ustupljen Danskoj na dalje postupanje, čiji je državljanin, saopšteno je iz beogradskog Višeg javnog tužilaštva, prenosi N1.

U saopštenju se navodi da je ovo odlučeno, nakon što je Imamović saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na okolnosti izvršenja krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.

Odluka da predmet, u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, bude ustupljen Danskoj je doneta, imajući u vidu da je reč o danskom državljaninu i da se time obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka.

Imamoviću je juče po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova.

Avion avio-kompanije “Vizer”, koji je leteo iz Biluna iz Danske, vanredno je juče sleteo na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu zbog loših meteoroloških uslova u Tuzli.

Danski državljanin Sulejman Imamović psovao je “srpsku majku” i pretio da će srušiti avion, zbog vanrednog sletanja u Srbiju.