Putin: “Sankcije su jake, ali ćemo izdržati. Ako su mislili da će nas ovim slomiti, ne poznaju ni našu istoriju i narod. Žele da nas rasparčaju”

3
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je tokom obraćanja ministrima Vlade Ruske Federacije, koje je prenosila televizija, da su sankcije Zapada prema Rusiji izazvale brojne posledice, ali i da je Rusija spremna da izdrži udarac, prenosi Gardijan.

„U doglednoj budućnosti bilo je moguće da je pronacistički režim u Kijevu mogao da se dočepa oružja za masovno uništenje, a njegova meta bi, naravno, bila Rusija“, rekao je Putin.

Gardijan prenosi izveštaj Rojtersa o govoru ruskog predsednika u kom je Putin “dosledno opisivao demokratski izabrane lidere Ukrajine kao neonaciste koji su skloni da počine genocid nad ljudima koji govore ruski na istoku zemlje”, što je stav koji Zapad osuđuje kao neosnovanu ratnu propagandu.

On je rekao da zapadne zemlje žele da pretvore Rusiju u „slabu i zavisnu zemlju, naruše njen teritorijalni integritet, rasparčaju Rusiju na način koji njima odgovara“.

Ako je Zapad mislio da će se Rusija slomiti ili povući, „ne poznaju ni našu istoriju ni naš narod“, rekao je Putin.

„Iza licemernih priča i današnjih akcija takozvanog kolektivnog Zapada kriju se neprijateljski geopolitički ciljevi. Oni jednostavno ne žele jaku i suverenu Rusiju.

On je rekao da je Rusija spremna da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine u pregovorima: “Principijelno pitanje naše zemlje i njene budućnosti je neutralni status Ukrajine, njena demilitarizacije i njena denacifikacije. Spremni smo i bili smo spremni da razgovaramo u okviru pregovora o tome”.

3 KOMENTARA

  1. Kakvo licemerje. Napadneš suverenu zemlju i optužiš je za navodnu nameru da napadne tebe !? Već viđeno, na primer SAD – Irak, pojedine zapadne zemlje – Libija, NATO – Srbija, ali sad mi nešto nije jasno, kako sada navijamo po fejsbuku da Rusija “zgazi”, bombarduje, uništi Ukrajinu ? Znači, kad ubijaju amerikanci u nijecu redu, a kad ubijaju rusi u redu je ? Zar nije ubica – ubica, ma koje nacije bio ? Kakvi smo mi to ljudi ?

    • Нећете у том “ропцу” националног одређивања ових и оних, никада себи објаснити ни прошлост, ни садашњост. Не ради се ту ни о Американцима, ни о Русима, ради се само и једион о злочинцима, односно, одбрани од њих. На Хитлера се није могло цвећем, и ми смо сви још увек добри људи, без обзира што смо победили фашизам и уз то убијали фашисте, у свему томе.

Comments are closed.