Putin: “Rusija ne može i neće da se razvija izolovano od celog sveta”

0
EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI / SPUTNIK

Rusija ne može da se razvija izolovano od celog sveta, ali to ni neće biti tako, uprkos sankcijama, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, piše Sputnjik, a prenosi N1.

U savremenom svetu nemoguće je sve zaokružiti i postaviti ogromnu ogradu, to je jednostavno nemoguće“, rekao je Putin na sednici Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte.

On je dodao da antiruske sankcije predstavljaju ogroman izazov za zemlju, ali da Rusija neće odustajati, već će se još intenzivnije razvijati, koristeći postojeći potencijal.

„Jasno je da je ovo veliki izazov za našu zemlju, ali mi ne samo što ne nameravamo da odustajemo, da budemo smeteni ili, kako neki od naših ‘dobrodušnika’ predviđaju, da se vratimo decenijama unazad“, istakao je Putin.

Naravno da ne, naprotiv, shvatajući ogromnu količinu poteškoća koje stoje pred nama, mi ćemo intenzivno i kompetentno tražiti nova rešenja, efikasno koristiti postojeće suverene tehnološke rezerve i razvoje domaćih inovacionih kompanija, rekao je Putin.

Priznavši da je sve to izuzetno težak zadatak, Putin je rekao da su ruske vlasti „svesne toga“ i da su potrebne mere podrške razvojnim institucijama, prenosi Sputnjik.