Pušten iz pritvora Šapčanin koji je zaustavio bager

0

Dragan Milovanović zvani Crni, Šapčanin koji je u subotu zaustavio bager na protestima u tom gradu, pušten je iz pritvora, saopštio je tim advokata.

Milovanović je pušten da se brani sa slobode. Na teret mu se stavlja krivično delo nanošenje teških telesnih povreda za koje je zaprećena zatvorska kazna do pet godina zatvora.

Advokati odbrane su izneli argumente da je prethodno grupa u kojoj je bio Milovanović i sama bila napadnuta, te da je on bio u stanju razdraženosti što može značajno da umanji kaznu, preneo je N1.

Milovanović nema krivični dosije i do sada nije krivično gonjen.

Kako prenosi N1, saslušanje Dragana Milovanovića Crnog, demonstranta koji je u subotu zaustavio bager u Šapcu, održano je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Advokat Vladimir Terzić rekao je da je saslušanje bilo zakazano za 11 sati, ali da je policija insistirala da se sve ubrza i da saslušanje bude odmah.

Razlog je, po mišljenju advokata Terzića, to što policija želi da izbegne okupljanje građana na ulici, ispred tužilaštva ili zgrade policije dok saslušanje traje.

Draganu Milovanoviću Crnom u nedelju je određen pritvor u trajanju od 48 sati, pošto je uhapšen u subotu uveče i sproveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

U subotu se pojavio snimak na kom se vidi kako nekoliko osoba tokom blokade bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio ih u njihovoj nameri da bagerom uđu u okupljenu masu.