Pupovac objavio poruke koje mu je Zoran Milanović slao: “Srpski narod će procvetati u Hrvatskoj kad se otarasi tebe i tvojih lopova”

0
Profimedia

Saborski zastupnik i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac u subotu je, uoči pres konferencije koju je sazvao kako bi odgovorio na teške reči koje mu je u petak uveče uputio predsednik Hrvatske Zoran Milanović, na Fejsbuku je objavio slike poruka za koje tvrdi da mu ih je uputio Milanović, prenosi Jutarnji list.

“Juče je Zoran Milanović kao predsednik Republike Hrvatske rekao da sam “prljav”. Malo je dana u ovih 30 i više godina mog javnog delovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam “prljav” ili “smrdljiv””, započeo je svoj status Pupovac.

“Dobro sam naučio šta to znači i još više pazio da nakon toga budem još pročišćeniji. Došli su dani da mi zbog izraženog mišljenja kao saborskog zastupnika Zoran Milanović kao predsednik Republike Hrvatske kaže da sam “prljav”. Tom svojom izjavom on me je razrešio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam izneo svoje viđenje postupka izbora predsednika Vrhovnog suda i neophodne reforme pravosuđa”, napisao je Pupovac uz sliku poruka za koje tvrdi da mu ih je Milanović poslao.

Objavljeni skrinšotovi prikazuju da je Milanović napisao sledeće:

“Bravo, Milorade! Tražit ću da Uskok istraži motive. Takve radi se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo.”

“Srami se, bijedniče. Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podijeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvast će u Hrvatskoj kada se otarasi tebe i tvojih lopova. Dnevnice koje si naroljao kao moj promatrač Europarlamentu, da si čovjek podijelio bi siromašnim ljudima u Majskoj Poljani, a ne kupovao kuće i stanove. A njih obasipao darovima onog čaršijskog ološa iz Beograda, stoji u korespondenciji.”

Podsetimo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović imao je prilikom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Rijeci oštar istup prema Pupovcu, ali i premijeru i predsedniku Sabora. 

Govoreći o sukobu s premijerom oko izbora predsednika Vrhovnog suda i kandidatkinji Zlati Đurđević, povukao je paralele između aktuelne političke situcije i italijanskog filma iz 1976. ‘Ružni, prljavi, zli’.

Pritom je o predsedniku SDSS-a govorio kao o ‘prljavom’. Andrej Plenković je u tom kontekstu ‘ružan’, a šef Sabora Gordan Jandroković ‘zao’.

Za Pupovca, “koji se usudio reći za Đurđević da je padobranka”, je rekao da je čovek koji je “na pravdi Boga s 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor”, upitavši koga on predstavlja i u čije ime on govori.

Utvrdio je da on na svakim izborima dobije više glasova hrvatskih Srba od Pupovca u celom njegovom “bezvrijednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom i nepoštenom”.

Pozvao ga je da vrati nekretnine u Preradovićevoj koje mu je njegova Vlada, kaže, greškom dala. To su, kako je rekao, nekretnine srpske Prosvjete, ne “njegove klike koja arči i banči taj novac”.

“Neka to prodaju i podijele Srbima na Baniji”, poručio je Milanović Pupovcu.