Predsednik SDSS Milorad Pupovac najavio je da će otići na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji kako bi s meštanima podelio bol, piše Večernji list, a prenosi portal Nova.rs.

“Već dugo osećam potrebu da sa svojim rođacima i drugim ljudima podelim bol zbog stradanja u Škabrnji. To je moj zavičaj”, rekao je Pupovac.

„Ne želim da se u Vukovaru građani dijele na one hrvatske i srpske nacionalnosti. Želio bih da bude prostora i za stradanja Hrvata i za stradanja građana srpske nacionalnosti“, dodao je on.

U razgovoru za Večernji list predsednik SDSS i poslanik Milorad Pupovac govorio je o svom viđenju proslave operacije Oluja, o porukama koje su stizale od premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića, koje su bile u pomirljivom tonu i veliki su korak prema budućnosti.

Pupovac se osvrnuo i na kritike koje su došle iz Beograda kao i na svoj oštar odgovor Ivici Dačiću i ostalim političkim akterima u Srbiji koji su ih proglasili “izdajnicima” zbog učestvovanja potpredsednika Borisa Miloševića na proslavi Oluje u Kninu.

Između ostalog, uputio je i oštru poruku ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji je, po njegovom mišljenju, uvredljivo reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši kako Srbi u Hrvatskoj “ne trebaju mentora sa strane”.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentara

 1. duca
  9. avgusta 2020. 15:18

  A sta reci.U Srba je uvek bilo ,i bice Brankovica!To je nas vekovni usud.Uvek bi se nasao neko,koji bi se zahvaljivao i izvinjavao zveri sto ga kolje i fizicki unistava.

 2. dragan_vk
  9. avgusta 2020. 21:29

  Srbi su se podelili još 1991. na one odane Hrvatskoj (većina ih živi u Zg, Ri, Os) i one pobunjene na teritoriji Krajine a koji su otišli nakon 1995. Svako ima drugačije iskustvo i većini ljudi u Srbiji, RS, CG je neshvatljivo

 3. Svedok
  9. avgusta 2020. 23:06

  Situacija je veoma komplikovama i teška,sadašnji političari u Hrvatskoj i Srbiji trebalo bi da reše nešto što je gotovo nerešivo...najveći krivci su po meni Tuđman i Milošević i politike koje su oni vodili

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.