Pucnjava ispred sedišta CIA: FBI agent pucao na naoružanog napadača koji je pokušao neovlašćeno da uđe u agenciju

0

Neidentifikovani muškarac povređen je i hospitalizovan nakon što je pokušao da automobilom uđe u kompleks sedišta američke Centralne obaveštajne agencije, saopšteno je iz odeljenja Federalnog istražnog biroa u Vašingtonu.

U saopštenju na “Tviteru” navodi se da su agenti FBI pucali na vozača.

“FBI istražuje pucnjavu u koju je bio umešan agent i koja se dogodila u ponedjeljak, 3. maja, oko 18.00 časova po lokalnom vremenu. Lice umešano u incident ispred glavnog štaba CIA izašlo je iz automobila sa oružjem i započelo obračun sa službenicima za sprovođenje zakona”, ističe se u saopštenju.

Prema navodima vašingtonskog odeljenja FBI, jedan agent je ranio napadača, koji je nakon toga hospitalizovan.

Iz FBI navode da agencija ozbiljno shvata sve incidente u koje su umešani agenti, te da se incident detaljno istražuje na najefikasniji mogući način u trenutnim okolnostima. CIA je ranije saopštila da je obezbeđenje glavnog štaba sprečilo nepoznato lice da u automobilu prođe glavnu kapiju.

NBC je javio da su pripadnici CIA pokušali da pregovaraju sa napadačem, ali da je on odbio da napusti kompleks, nakon čega su službenici pokušali fizički da uklone automobil sa kapije. Vozač je tada izašao iz automobila, držeći vatreno oružje i tvrdeći da kod sebe ima eksploziv.

Izvori su rekli NBC-u da postoji mogućnost da napadač ima probleme sa mentalnim zdravljem i da je ranije pokušavao da uđe u kompleks sedišta CIA.