Pucano u blizini srpske dece u školskom dvorištu na Kosovu

1
Profimedia

(Beta) – Nepoznati mlađi muškarac pucao je u krugu zgrade škole u Donjoj Brnjici kod Prištine, u trenutku kada se u školskom dvorištu nalazila grupa srpske dece, prenela je Radio televizija Srbije. 

U incidentu nije bilo povredjenih a RTS je preneo izjave dece koja su navela da su im dva muškarca prišla u školskom dvorištu i da su kod jednog primetili oružje. 

Dodali su da su počeli da beže nakon što su čuli pucanj. 

Napadači su pobegli iz školskog dvorišta a policija je na mesto incidenta došla 45 minuta nakon prijave. 

Incident je osudio direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je zatražio hitno identifikovanje i hapšenje napadača na srpsku decu. 

Ocenio je da ne može biti opravdanja za sporost ili odsustvo reakcije policije jer kako je naveo, postoje snimci napada. 

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da napad na srpsku decu u selu Donja Brnjica kod Prištine pokazuje da među kosovskim Albancima “stasava generacija koja bi da istrebi ono što je preostalo od Srba” na tom prostoru. 

Vulin je naveo da je na Kosovu odrasla “nova generacija ubica naslednika terorista tzv. OVK” zato što po njegovim rečima, “niko nije kažnjen za streljanje srpske dece u Goraždevcu, niko nije osuđen za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića”.

“Srećom, ovaj put ni jedno srpsko dete nije ubijeno, a šta će se desiti ako u nekom sledećem napadu ne bude takve sreće, hoće li nam tada portparol EU tražiti da se obe strane uzdrže”, upitao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Pozvao je misije EU i KFOR da “umesto što lobiraju za priznanje tzv. Kosova i traže od Srbije da prizna teritoriju pod upravom narko klanova za državu, treba da nadju napadače na srpsku decu, pre nego što neko dete bude ubijeno”.

“Sva odgovornost je na njima i njihovoj savesti, ako savesti imaju”, dodao je ministar odbrane. 

1 KOMENTAR

  1. “Pozvao je misije EU i KFOR da “umesto što lobiraju za priznanje tzv. Kosova i traže od Srbije da prizna teritoriju pod upravom narko klanova za državu, treba da nadju napadače na srpsku decu, pre nego što neko dete bude ubijeno”.” Подсетио бих “министра” да је већ превише српске деце тамо убијено, без налажења нападача, управо под ове две мисије. Српски народ је тамо изложен “нарко клановима” и уколико неко заиста мисли да они тамо треба да живе, како су председнику пуна уста таквих изјава, онда овај проблем мора да решава ван наведених “мисија”. Оне су показале да не могу да реше ништа, па стога може да се подвуче “црта”. Или тамо нађите начин да им обезбедите нормалан живот, или престаните да их подбадате да тамо остану, већ свакоме ко жели, омогућите да се исели у Србију. А Србија је ионако празна, и биће све празнија, до краја мандата нове Владе, сигурно.

Comments are closed.