“Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama i aligatorima”: Nova knjiga otkriva Trampove planove u borbi protiv migranata

1
Foto Profimedia

Njujork tajms objavio je delove knjige “Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju” koja će biti objavljena 8. oktobra.

U knjizi se navodi da je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkl D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

“Činite da izgledam kao idiot”, vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo, prenosi B92.

1 KOMENTAR

Comments are closed.