PSG predao potpise RIK-u: “Unećemo pristojnost u Skupštinu, vratićemo Aleksin zakon u proceduru za usvajanje…”

1
Foto: Printscreen Youtube N1

Predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji Srbije (RIK) potpise podrške građana za izbornu listu “Grupa građana Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana”.

Za učešće na parlamentarnim izborima 21. juna, PSG je predao 14.017 potpisa podrške listi od 158 kandidata za poslanike.

Funkcioner PSG Pavle Grbović je rekao novinarima da će se PSG starati da u Skupštinu Srbije “unese pristojnost” i zastupaće sve građane: “one koji su dali potpis, one koji će glasati za njih i one koji odluče da bojkotuju izbore”.

“Vratićemo u skupštinsku proceduru usvajanje ‘Aleksinog zakona’ – da teško obolela deca mogu da se leče u inostranstvu, i izmenu Poslovnika koji sada omogućuje poslanicima da se pozovu na poslanički imunitet kada vrše krivična dela”, kazao je Grbović.

Grbović je naglasio da PSG “ni pod kojim uslovima” neće sarađivati sa sada vladajućom Srpskom naprednom strankom.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. SNS jedva čeka da postupa po Vašim predlozima! Oni će to učiniti jedino iz politikantskih razloga, kao što su to učinili i sa predlogom Igora Jurića, kojim je ponovo vraćena doživotna zatvorska kazna, i to bez mogućnosti preispitivanja sudske odluke kojom je takva kazna dosuđena – što je suprotno shvatanju Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. Uopšte ne sumnjam, da će i taj Vaš predlog biti izmenjen, kao što je izmenjen i predlog zakona koji se odnosio na krađu dece u porodilištima, iz kog razloga tim zakonom danas nisu zadovoljni roditelji otete dece. Koliko je ovoj vlasti zaista stalo do prava dece, najbolje pokazuje predizborni spot SNS-a, koji je nedavno zabranio REM, a kojim je u političke svrhe zloupotrebljeno i iskorišćeno jedno dete.

Comments are closed.