PSG: “Podržavamo Ponoša. Naš Politički savet je 23. decembra sugerisao Predsedništvu…”

1
Foto: Printscreen Youtube N1

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da podržava kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.

U saopštenju PSG je naveo da su članovi Političkog saveta Pokreta 23. decembra 2021. sugerisali Predsedništvu PSG da prihvati i prenese koalicionim partnerima predlog da zajednički predsednički kandidat bude general Zdravko Ponoš.

Kako se dodaje, Predsedništvo, Izvršni odbor i opštinski i gradski poverenici podržali su taj predlog i doneli odluku da o tome obaveste i koalicione partnere.

Odgovoran pristup prilikom obavljanja javnih poslova, umerenost u javnom nastupu i dosledno odbijanje da svojim delovanjem doprinosi daljoj polarizaciji već preduboko podeljenog društva dovoljan su zalog za nadu i poverenje da bi upravo Ponoš mogao da bude dostojan predsednik Srbije, istakao je PSG.

Pokret veruje da bi Ponoš kao čovek nesumnjivog obrazovanja, profesionalnog, političkog i ličnog kredibiliteta dužnost predsednika obavljao pošteno i u skladu sa Ustavom propisanom obavezom da bude simbol državnog jedinstva, navedeno je u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Sta treba, vojnu huntu da dovedemo na vlast? Ne podrzavam bilo koga ko ima veze sa vojskom za takvu politicku poziciju, narocito neko ko je bio na tako visokoj poziciji. Treba smeniti ovu rusilacku vlast, ali ne da nam dodje jedan bivsi general.

Comments are closed.