PSG o koronavirusu: Nabavite više testova, zaštitnu opremu, maske, otkažite sajmove, koncerte…

1
Foto Nedeljnik

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas nadlažne u Srbiji da konačno preduzmu sve mere kako bi se epidemija korona virusa u Srbiji svela na najmanju moguću meru i kako bi se zaštitilo stanovništvo.

„Verujemo da lekari i epidemiolozi imaju vredno iskustvo iz prethodnih epidemija i dovoljno stručnog znanja, ali kako je naš zdravstveni sistem značajno urušen odlaskom velikog broja lekara i kako smo država koja ne raspolaže ogromnim resursima, najvažnije bi bilo ograničiti širenje virusa u samom startu“, saopštio je PSG.

Kako se navodi, mnoge države su preduzele rigorozne mere nakon pojave prvog slučaja i ako se propusti taj momenat, posledice mogu biti ogromne.

Zato PSG, predlaže nabavku više testova i proširenje kriterijuma za testiranje, hitnu nabavku elementarne zaštitne opreme za lekare, a ne samo za infektologe i nabavku maski u dovoljnom broju i za građane.

Predlaže se i otkazivanje sajmova, koncerata i svih skupova kojima prisustvuje veći broj ljudi i obavezan karantin za sve koji se vraćaju ne samo iz država u kojima se odigrava intenzivna transmisija, već i iz onih u kojima se dnevno beleži značajan porast obolelih.

1 KOMENTAR

  1. Postavila bih jedno pitanje,kako da se zaštite radnice i radnici koji rade po trafikama oni nemaju ni vodu ni toalet ,nemajuju apsolutno nikakve uslove za zaštitu,a rade sa parama

Comments are closed.