“Srbija je ponovo zaroboljena država, mesto joj je u EU, a ne u društvu azijskih despotija…”

4
Foto: Logo Pokreta slobodnih građana

(Beta) – Pokret slobodnih građana saopštio je povodom dvadesetogodišnjice petooktobarskog oslobođenja od režima Slobodana Miloševića i njegove ratne politike, da je Srbija ponovo zarobljena država i da su joj potrebne medijske slobode i bolji izborni uslovi kako bi se oslobodila.

“Zalažemo se za oslobođenje Srbije uz ponovno uspostavljanje principa: jednakosti svih pred zakonom, obnove integriteta i dostojanstva javnih službenika i svih izabranih nosilaca javnih funkcija, i pune transparentnosti svih javnih poslova, pogotovo onih koji podrazumevaju trošenje novca poreskih obveznika”, saopštio je PSG.

Taj pokret se zalaže za pune medijske slobode zasnovane na principima Saveta Evrope, poziva na poštovanje ljudskih prava i obustavljanje progona organizacija civilnog društva i građana koji su u njima okupljeni.

“Ističemo da je Srbija centralnoevropska zemlja kojoj je mesto u Evropskoj uniji, među sebi sličnima, a ne u društvu azijskih despotija”, saopštio je PSG.

Ta stranka smatra i da je hitna promena izbornih uslova neophodna kako bi Srbija izašla iz stanja zarobljene države.

4 KOMENTARA

 1. “…da je Srbija ponovo zarobljena država i da su joj potrebne medijske slobode i bolji izborni uslovi kako bi se oslobodila.” – Али ти си Серјожка, јер ово је твој “рукопис”, изашао на изборе, уз такве изборне услове, да “ослобађаш” Србију, а сада ти се јавила “накнадна памет”.
  “Ta stranka smatra i da je hitna promena izbornih uslova neophodna kako bi Srbija izašla iz stanja zarobljene države.” – Како сад па то, Серјожка ? Па ти си изласком на те и такве изборе, њима дао легитимитет.
  “Ističemo da je Srbija centralnoevropska zemlja kojoj je mesto u Evropskoj uniji, među sebi sličnima, a ne u društvu azijskih despotija”, saopštio je PSG. Где је Србији место, о томе ће суд дати њени грађани. Ако Америка може да буде у друштву блискоисточних апсолутистичких режима средњег века, ни Србији неће ништа шкодити да и у том смислу следи своје интересе.
  Тонете, све дубље и дубље.

   • А Ђоле је типичан надимак у Европској унији, буха, ха, ха, ха,….

   • А тек типично име политичког делатника као СЕРГЕЈ ! Аха, ха, ха,… па тек надимак Серјожа,… ааааааха, ха, ха, ха,… оригинал ЕУ !

Comments are closed.