Pokret slobodnih građana promenio je svoj stav o bojkotu i definitivno izlazi na predstojeće izbore, koji će biti održani 21. juna.

Njihova poruka je bila da ih opozicione kolege nisu ubedile u delotvornost bojkota, a istakli su i želju da „smetaju vlasti u svakoj prilici i na svakom koraku“.

Takva odluka sa sobom nosi određene posledice, a od toga kako će se PSG i njihov lider Sergej Trifunović u novim okolnostima snaći, mogao bi da zavisi i rezultat tog pokreta na izborima.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar smatra da je PSG pre vanrednog stanja bio u lakšoj poziciji nego sada.

„PSG je bio oko cenzusa pre krize. Da bismo stekli sliku o njihovoj sadašnjoj snazi, potrebno je da sačekamo istraživanje posle vanrednog stanja. Takođe, PSG je bio u lakšoj poziciji pre krize jer nije trpeo napade od opozicije, što će biti slučaj sada, zbog izlaska iz bojkot kampanje. Svakako da uz dobru kampanju jesu jedan od aktera koji može da bude na granici cenzusa“, rekao je Klačar za Blic.

On dodaje da će kampanju nositi Sergej Trifunović, svojom ličnošću.

„Ciljaće na dve grupe birača, prva su oni koji su oštri kritičari vlasti, najveći protivnici vlasti i oni su im najvažniji i druga grupa su oni koji su više građanski orijentisani, s modernijim pristupom politici, pro EU. Oni prirodno računaju na glasove zagriženih kritičara vlasti i onih koji su građanski orijentisani. Od stranaka, pogođeni mogu biti delovi SZS, Inicijative Ne davimo BG, Nova stranka i UDS. Sergej Trifunović, će nositi kampanju svojom ličnošću i temama koje će služiti da ga promovišu, a poruke će biti iste ili slične onima koje čujemo i danas“, zaključuje Klačar.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.