Prvo zlato za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju: “Kruna karijere…”

0

(Beta) – Reprezentativac Srbije u streljaštvu Dragan Ristić rekao je da je današnje osvajanje zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju kruna njegove karijere.

“Ovo je san svakog sportiste da osvoji paraolimpijsku medalju. Od 2017. godine i Svetskog kupa u Osijeku, Evropsko prvenstvo, dva svetska prvenstva, nekoliko svetskih kupova – sa svih tih takmičenja došao sam sa zlatnom medaljom. Ovo je kruna tog rada”, rekao je Ristić za RTS.

Ristić je danas osvojio zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom 10 metara miks iz ležećeg stava u kategoriji SH2 na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Pobedio je rezultatom 255,5 krugova, što je novi paraolimpijski rekord.

“Dobro je sve, uspeo sam kvalifikacije da obavim. Odlično radim i na treningu, možda neki krug, dva manje. U prvoj seriji sam osetio tenziju, pritisak, ali kad je to stalo, uspeo sam da obavim kvalifikacije kako je trebalo. U finalu je sve nekako brzo išlo, nismo imali vremena da razmišljamo. Kada je prvih pet metaka bilo izvanrednih, osetio sam da mogu i da ću uspeti, ne samo da osvojim medalju, već i zlato”, rekao je Ristić.

Uz njega je bio i trener Vladimir Pajić, sa kojim sarađuje od Rio de Žaneira 2016. godine.

“Osećaj olakšanja, ispunjenja u svakom smislu. Od te 2017. smo konstantno u visokoj formi, osvajali smo zlata na svakom takmičenju. Uvek nam je falilo nešto malo za paraolimpijsku medalju. Ovo je plod njegovog rada, posvećenosti i ovo je kruna svih nas iz tima”, rekao je Vladimir Pajić.