(Beta) –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nikada nije imao poslovne aranžmane kako je navodno tvrdio mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

Vučić je zamolio Krivokapića da „u najskorije vreme“ upozna javnost o svim elementima navodne saradnje sa Đukanovićem u „poslovnim varijantama“.

„Siguran sam da će doneti dokaze ili reći da je lagao. Pošto tih dokaza nema, moraće da prizna da je govorio neistine, mada to nije jedina neistina. Mnogo neistina u ulozi Srbije u Crnoj Gori pre toga je izneo i Đukanović“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Centra za osnovnu policijsku obuku u Beogradu. 

Komentarišući navode da je sa Đukanovićem sarađivao na projektu Beograd na vodi, Vučić je rekao da „nikada nijednu reč“ nije razmenio na tu temu sa crnogorskim predsednikom.

„Milo (Đukanović) koji dobro poznaje Beograd, jedva da zna gde se nalazi Beograd na vodi. Za mene je najsmešnije što me u prethodnih 15 do 20 dana Milo optužuje da sam ga srušio, njegovi protivnici da sam mu pomogao a danas su našli floskulu da sam hteo da oslabim Đukanovića ali ne baš da ga srušim. Takve kontradiktornosti ste mogli da vidite u istim novinama i od istih ljudi da čujete“, rekao je predsednik Srbije. 

Na navode o mešanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore, Vučić je rekao da su se i ta i druge zemlje regiona mnogo više mešale u unutrašnje stvari Srbije, posebno priznanjem nezavisnosti Kosova. 

„Srbija samo želi da pokaže brigu za svoj narod, to je potpuno legitimno i u skladu sa evropskim konvencijama. Mi imamo legitimno pravo da se borimo za ostvarivanje kolektivnih i svih ostalih prava Srba u Crnoj Gori“, rekao je Vučić. 

Govoreći o liderima nove vlasti u Crnoj Gori, Vučić je rekao da ne poznaje Krivokapića, Dritona Abazovića ni Aleksu Bečića ali i dodao da su za njega važni Andrija Mandić i Milan Knežević kao predstavnici Srba u toj zemlju. 

Dodao je da veruje da će odnosi sa Crnom Gorom biti normalni jer, kako je rekao, Srbija nema nikog bližeg.

„Tp što svi oni žele da pokažu kako su daleko od Srbije, da nisu beogradske filijale, mi sa tim nemamo problem. Mi ćemo da čekamo i uvek biti spremni da sačekamo našu braću za bolju saradnju. Sva vrata Srbije biće otvorena za našu braću iz Crne Gore“, rekao je Vučić. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.