“Prvo sam čuo prasak, pa eksploziju i onda je vatra počela da se širi sa prednje strane”: Srpski državljanin o zapaljenom autobusu

0
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Ljuljzim Sulejmani (26), srpski državljanin iz Preševa koji je preživeo nesreću na autoputu u Bugarskoj u kojoj je poginulo 45 osoba, rekao je da je prvo čuo prasak, zatim eksploziju, za koju kaže da je najverovatnije došla od gume, nakon čega je vatra počela brzo da se širi sa prednje strane autobusa, javlja portal makedonske televizije Telma.

Kako navodi telma.com.mk, čija je ekipa u utorak unoć bila ispred bolnice Pirogov, gde je hospitalizovano sedam preživelih putnika iz autobusa, Sulejmani je rekao da je bio budan kada se nesreća dogodila i da se spasio tako što je razbio prozor na autobusu kroz koji su on i njegova verenica Medina Luftiu (25) iz Kumanova uspeli da se izvuku.

Podsećamo, nesreća se dogodila u noći između ponedeljka i utorka, nešto iza dva sata ujutru, kada je autobus makedonskih saobraćajnih oznaka naglo skrenuo, probio bankinu na autoputu Struma u Bugarskoj i zapalio se.

U nesreći je stradalo 45 od 52 putnika autobusa. Prvobitno je javljeno da je stradalo 46 osoba, ali je kasnije ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije naveo da se radi o 45 poginulih. Poginulo je 12 dece, a najmlađe žrtve su četvorogodišnji bliznaci. Većina preminulih je iz Severne Makedonije, potvrdio je premijer Zoran Zaev.