Koliko je pandemija kovid-19 ubrzala digitalnu transformaciju firmi u Srbiji, da li su kompanije beležile osetni pad performansi poslovanja i kako su se menadžerski timovi postavili prema zaposlenima u pandemijskim uslovima samo su neke od tema prvog predavanja koje će biti organizovano u okviru saradnje Srpske asocijacije menadžera i Ekonomskog fakulteta u Subotici.

prof dr Aleksandar Grubor i Jelena Bulatović

Prvo predavanje će se održati u ponedeljak, 26. oktobra na Univerzitetu u Novom Sadu, a o strateškom upravljanju u kriznim vremenima govoriće Nebojša Bjelotomić, CEO kompanije SAGA i član SAMa.  Predavanja su deo šire inicijative u okviru koje će menadžeri, članovi Srpske asocijacije menadžera, držati predavanja na teme iz biznisa studentima na fakultetima u Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu. 

prof dr Branislav Boričić i Jelena Bulatović

Srpska asocijacija menadžera potpisala je protokol saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Subotici, Univerzitet u Novom Sadu i sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Dogovorena su zajednička naučno-stručna predavanja i drugi oblici saradnje, a u cilju promocije dobrih poslovnih praksi i praktičnih iskustava iz biznisa među studentima i mladima. 

Saradnja će biti realizovana u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji SAM sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske. Projekat se realizuje u cilju podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban cilj projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalni i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, zatim programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore kao i kroz uspostavljanje dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.