Prvi radni dan Dritana Abazovića: “Završen sastanak sa Veljovićem. Dogovoreno da Veljović više neće biti direktor policije…”

0
(BETAPHOTO/CMG/EV)

“Dosadašnji direktor policije Crne Gore Veselin Veljović neće više obavljati tu dužnost”, saopštio je potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović.

“Završen sastanak sa direktorom Uprave policije (UP), Veselinom Veljovićem. Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor”, napisao je Abazović na Tviteru uz fotografiju sa sastanka.

Abazoviću je danas prvi radni dan na mestu potpredsednika vlade Crne Gore.

Takođe, Abazović apelovao je da se smanje ukupne tenzije u društvu, navodeći da Crnu Goru čeka teška godina i mnogo važnih odluka.

On je rekao da se nova Vlada trudi da bude što efikasnija i da je odmah počela da radi, što pokazuje da postoji jedna nova energija, prenose podgoričke Vijesti.

Odgovarajući na pitanje novinara da li proslave koje su bile organizovane u nekoliko gradova vidi kao proslavljanje nove Vlade ili kao provokaciju ka nekim manjinama, Abazović je rekao da je uvek srećan kad se ljudi raduju, ali da to ne treba da bude na štetu nekog drugog. 

Abazović je apelovao na građane da ukoliko žele da pomognu novoj Vladi, maksimalno sačuvaju dostojanstvo i izbegnu svaki vid provokacije. Pozvao je na poštovanje epidemioloških mera koje su i dalje na snazi i najavio da će verovatno sutra biti donete nove. 

“Moj je apel da smanjimo malo ukupne tenzije u društvu. Čeka nas jedna teška godina i puno važnih odluka. Čekaju nas stvari u vezi sa stabilizacijom ekonomije. Mislim da to treba da bude prioritet svih građana”, rekao je Abazović.

Komentarišući najavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će Specijalno državno tužilaštvo ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u njegovom slučaju, Abazović je rekao da očekuje da se sa Katnićem vidi ove nedelje i da nema ništa protiv da sa njim podeli neka razmišljanja na tu temu.

“On neka apsolutno radi svoj posao”, naveo je Abazović. 

Dodao je da će nakon stupanja na novu dužnost, osim sa Katnićem, razgovarati sa direktorima policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, vrhovnim državnim tužiocem i verovatno, kako je naveo, još nekim važnim instancama vezanim za bezbednosni sektor. 

Abazović je kazao da je u potpunosti saglasan sa stavom nove ministarke odbrane Olivere Injac u vezi sa Sinjajevinom.

“To smo obećali građanima, naravno da će i Vojska Crne Gore trenirati kao i sve druge vojske u svetu. Mi želimo da vratimo ugled Vojske i obaveza nove ministarke odbrane će biti da radi na tome da Vojska i Ministarstvo odbrane zaista postanu organ koji će se prepoznavati po velikom respektu”, naveo je Abazović.