Prvi potpuno električni kombi na ulicama Srbije

  0

  Prvi potpuno električni novi kombi od danas je na ulicama Srbije, zahvaljujući sklopljenoj saradnji kompanije iz CarGo sistema sa kompanijom Saic motors.

  Kako prenosi portal EV Srbija, kompanija CarGo, koja već drugu godinu za redom posluje sa električnim automobilima, predstavila je saradnju na sajmu električnih vozila u Beogradu.

  CarGo, kompanija sa najvećim brojem pređenih zelenih kilometara u Srbiji, dokazala da je zelena mobilnost njihova misija u budućnosti.

  „Saic Motors, vodeći kineski proizvođač električnih automobila, prepoznao je u kompaniji CarGo pouzdanog partnera. Već smo više puta naglasili važnost očuvanja životne sredine, a kroz praksu i dokazali da ozbiljno radimo na tome. Ciljevi za naredni period sa novim partnerima svakako uključuju veću ekspanziju upravo ovih vozila na teritoriji cele Srbije. Ponosan sam i počastvovan što baš mi doprinosimo boljoj i zelenijoj budućnosti“, izjavio je za portal Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo.

  Prvi kupac ovog ekskluzivnog vozila je jedna od najvećih logističkih kompanija u regionu Delta Transportni Sistem.

  Drago mi je da smo ostvarili saradnju sa kompanijom Saic motors. Kao društveno odgovorna kompanija smatramo da su električna vozila u logistici budućnost. U narednom periodu, naši mladi inžinjeri, koji su najzaslužniji za realizaciju ovog projekta, imaće priliku da testiraju tehnologiju električnih dostavnih vozila i njihovu eksploataciju. Sledeće godine planiramo proširenje naše flote i nove investicije u električna vozila”, izjavio je Milan Matić, direktor kompanije DTS, nakon prezentacije novog vozila.

  Zainteresovanoj publici predstvaljen je prvi potpuno električni kombi Maxus e-Deliver 3, kapaciteta baterije od čak 53kWh. Njegova snaga motora od 90kW i 122ks, kao i veličina zapremine tovarnog prostora od 6.3m3 samo su neke od performansi, koje ovo vozilo posebno ističuna tržištu.