Blic: Prvi oboleli pre Budimpešte boravio u Italiji

0
Foto: Profimedia

Prvi oboleli od korona virusa u Srbiji, 43-godišnji muškarac za koga je danas zvanično obelodanjeno da je iz Subotice, kako saznaje “Blic“, pre nego što je posetio sestru u Budimpešti, boravio je poslovno u Italiji.

Prema prvim informacijama, zaraženi muškarac koji se oseća dobro i uspešno se oporavlja. On je, kako piše Blic, rodom je iz Bačke Topole gde se najpre i javio u tamošnji dom zdravlja na pregled.

U samoj Subotici, u kojoj je zabeležen prvi slučaj korona virusa u Srbiji, nije danas bilo moguće dobiti informacije od predstavnika Grada i zdravstvenih ustanova o eventualnim preventivnim merama koje će biti preduzete.

Nije poznato ni da li će biti otkazana javna okupljanja u ovom gradu.

U apotekama u Subotici maski za lice nema, kao ni gelova za dezinfekciju ruku, pa čak ni vlažnih maramica. Od jutros je potražnja za maskama i dezinfekcionim sredstvima, kažu u apotekama, još veća, prenosi Blic.

U Subotici je danas, tačno u podne, održana vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije sa jednom tačkom dnevnog reda – Upravljanje situacijom u slučaju potvrđene pojave virusa COVID 19 u Subotici, na teritoriji severnobačkog upravnog okruga u skladu sa predviđenim procedurama rada štaba.

Kako je navedeno u saopštenju, koje prenosi portal Subotica.com, članovi štaba upoznati su sa aktuelnom epidemiološkom situacijom kao i svim neophodnim merama zdravstvenog nadzora koje su sprovedene od nadležnih i ovlašćenih zdravstvenih ustanova.

Utvrđeno je da je situacija na nivou Severnobačkog okruga u celosti pod kontrolom, kao i da ne postoji potreba za uvođenje bilo kakvih vanrednih mera postupanja.