Prvo izdanje Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival – Siđi do reke, u organizaciji Centra „Spektar“, koje se održava od 6. do 8. septembra 2019. godine na Sava Promenadi, okupiće više od stotinu učesnika. Ljubitelji hrane i vina tokom tri  festivalska dana uživaće u ponudi poznatih proizvođača i brendova iz zemlje i regiona, ali i u raznovrsnom zabavno-umetničkom programu i brojnim iznenađenjima. 

Festival počinje 6. septembra i to Vinskim defileom. Naime, od 17h Knez Mihailovom ulicom prodefilovaće svečana povorka koja će, u karnevalskom maniru i uz zabavan prateći program, najaviti prvo izdanje manifestacije. Nakon defilea, u 18h, u prostoru BW Experience (Galerija „Progres“) biće održana konferencija za medije. Food & Wine show na Sava Promenadi, koji obuhvata i sajam tradicionalne hrane i vina, otvara se u subotu, 7. avgusta uz svečani program i dodelu plaketa najboljim kompanijama u 19 kategorija. Zainteresovani za učešće mogu prijaviti svoje brendove ukoliko su domaćeg porekla slanjem mejla na adresu spektarcentar@gmail.com. Uslediće besplatne radionice i prezentacije za zainteresovane posetioce kao što su stilizovanje hrane, radionica o organskoj hrani, „Priča o vinu“, „Priča o rakiji“. Posebno interesantan programski segment biće „Celebrities in the kitchen“, u okviru koga će se brojne poznate ličnosti u restoranu Savanova takmičiti u pripremanju interesantnih obroka. Finale večeri biće Party by Food & Wine show, odnosno koncert iznenađenja koji će trajati od 20h do 23h. Osim glavnog dela, organizatori su se pobrinuli i za bogat prateći program, kao što je izložba hleba „Hleb naš nasušni“, koja će moći da se obiđe na Sava Promenadi tokom drugog festivalskog dana. 

Tema prvog izdanja festivala je, kao što slogan „Siđi do reke“ sugeriše – Beograd na rekama i sve ono što posetioci mogu doživeti i osetiti ako se spuste do Sava Promenade i ostalih kejeva glavnog grada. Cilj festivala je promocija privrede Republike Srbije, pre svega u oblasti tradicionalno važne proizvodnje hrane i sve značajnije proizvodnje domaćih vina.  Podjednako važan cilj je promocija turizma. Stoga će Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival tokom ove i narednih godina predstavljati atrakciju koja promoviše Beograd, sve vidljiviji na turističkoj mapi Evrope i sveta, kao najprestižniju „city break“ destinaciju u ovom delu starog kontinenta. 

Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival organizuje se zahvaljujući pokroviteljstvu Belgrade Waterfront, kao i podršci brojnih drugih kompanija i medija. Sve informacije o učešću i programu mogu se naći na web stranici festivala, na portalu www.putovanjaiturizam.com

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.