U Srbiji postoji izgleda neiscrpan izvor podela, a koronavirus je doneo još jednu. Pored navijačke podeljenosti, partizansko-četničke prošlosti, ljubavi prema latinici i(li) ćirilici, Srbi se sada dele i po tome da li prave buku u 20:05 ili u 20:30.

Međutim, u tom „Prvom balkonskom ratu“, kako ga često zovu na društvenim mrežama, pored oštećenog posuđa u koje lupaju oni koji su nezadovoljni vlašću (20:05) i oni koji su zadovoljni vlašću (20:30), pojavilo se novo oružje – pirotehnika i razglas.

Na krovovima zgrada organizovane grupe mladića pale baklje, a sa razglasa se čuju snimljene poruke upućene opoziciji. Mnogi se pitaju kako je u vreme kada je zabranjeno kretanje nekom dostupan krov.

U Novom Sadu, upravnik zgrade u Bulevaru oslobođenja 145, objasnio je sled događaja…

„Juče u poslepodnevnim časovima sam primio poziv od čoveka koji se predstavio ispred Mesne zajednice kojoj pripadamo i zatražio od mene kao upravnika stambene zajednice da obezbednim izlaz na krov i strujno napajanje, kako bi se mogli postaviti zvučnici, uz obrazloženje da Novi Sad i Beograd organizuju akciju „relaksacije ljudi u ovim teškim vremenima“ i da će puštati lake note („Na lepom plavom Dunavu“ i slično) u trajanju od pet do sedam minuta od 20.30 i to u naredna tri dana…. Kada sam čuo šta se zapravo pušta sa razglasa odmah mi je bilo jasno da sam izmanipulisan na najgori način“, naveo je upravnik Florijan Balaž.

Međutim, neki Novosađani su imali odgovor, a jednim od najvećih srpskih gradova odjekivalo je blejanje ovaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.