Prvaci Evrope, treći put: Pariska luda noć u kojoj je Srbija pobedila Sloveniju i ponovo osvojila zlato

1
Tanjug/AP

Odbojkaši Srbije postali su šampioni Evrope.

Nije se možda to očekivalo – zapravo, osim ovih momaka verovatno niko nije očekivao – pre mesec i kusur dana kada je jednu odbojkašku legendu na klupi reprezentacije zamenila druga.

umesto Nikole Grbića ekipu je preuzeo Slobodan Kovač i probudio timski duh i inat koji je rezultirao današnjim zlatom na EP u Parizu.

Srbija je u finalu savladala Sloveniju rezultatom 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:19).

Mnogi koji su ostali u vremenu Kovača i braće Grbić bi se verovatno zapitali “otkud Slovenci igraju odbojku”, ali ovaj sport je u Sloveniji u uzletu poslednjih godina (ovo im je drugo evropsko srebro, kao i 2015.) Slovenci su bili hit ovog prvenstva, bili su motivisani i dobro krenuli u prvom setu.

Ali, onda se upalila mašina.

“Plava četa” je podigla nivo igre i pre svega energiju (pa i “napaljenost”), napali su servisom, podigli su blok i protutnjali finalom do novog zlata, koje je naša reprezentacija osvajala još 2011. godine i 2001, kada se zemlja još zvala SRJ.

Srbiju su do pobede predvodili Aleksandar Atanasijević sa 22 poena i Uroš Kovačević sa 20. Nemanja Petrić je osvojio 12, a Srećko Lisinac 11…

Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da su i odbojkaši i odbojkašice Srbije aktuelni šampioni Evrope. Prethodno se to dogodilo baš 2011. godine.

1 KOMENTAR

  1. I odbojkasice i odbojkasi. Svaka cast. Kad bi bio sampionat i za penzionere i oni bi uzeli trofej. To je jednostavno takav genetski kod. Jesmo mali ali niko nema takav dar za ovaj sport kao mi. Naravno, uz mnogo truda i zelje. Nemojte momci sve to sutra da devalvirate kad vas primi kalif. Nikako hvala njemu. Budite svoji. Zlato je samo vase.

Comments are closed.