Sinoć je u prepunoj svečanoj sali Skupštine grada, u organizaciji agencije Fabrika,  održana prva velika modna revija održive mode u Srbiji, sa najpoznatijim Srpskim kreatorima, Vericom Rakoćevoć i Igorom Todorovićem koji su prvi put prikazali kolekcije održive mode i Tamarom Jarić koja je studirala u inostranstvu i već postigla značajnu internacionalnu karijeru, pre svega u USA i koja se već neko vreme uspešno bavi održivom modom.

Ova modna revija jeste bila na neki način „istorijska“, ali će je sigurno svi pamtiti po neverovatnoj atmosferi u publici koju je činio urbani, građanski Beograd. Ne samo završnica sve 3 revije, već svaki model na manekenkama je ispraćen gromoglasnim aplauzom, a kreatori ovacijama.

Cilj ove revije je pre svega promocija održive mode koja je već omasovljena u celom svetu i kojom se bar u nekom procentu, bavi većina svetskih kreatora. Održiva moda jeste pokret, ali je postala imperativ u sklopu borbe za očuvanje planete. Po zvaničnim statistikama, 10% štetnih gasova koji zagađuju planetu proizvodi modna indistrija. Želja organizatora je bila ne samo da javnost upozna sa pojmom i značajem održive mode, već da se ona počne da se primenjuje i u Srbiji, sa namerom da će zahvaljujući velikom ugledu koji imaju Verica Rakočević, Igor Todorović i Tamara Jarić, kao i njihov rad na održivim kolekcijama dati primer i ostalim srpskim modnim kreatorima i kućama. Sudeći po medijskoj kampanji i reakciji publike, ovaj cilj će vrlo brzo biti ostvaren.

Na kraju svake modne revije, kreatori se nisu samo poklonili publici, već su dali i svoje viđenje održive mode i način na koji su je primenili u svojim kolekcijama, što je dodatno pojasnilo pojam održive mode koja ima brojne aspekte i mogućnosti.

Kao dokaz da su organizatori i modni kreatori uspeli u svom „pionirskom poduhvatu“ je ogromno interesovanje i prisustvo medija i brojni intervjui koje su kreatori dali nakon revije.

Iako su na reviji prisustvovale brojne poznate ličnosti, ono što je možda i najveći utisak je da su kreatori i njihove kolekcije ti koji su bili glavne zvezde večeri.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.