Provectus Capital Partners investirao u Keindl Sport, vodeću regionalnu kompaniju u veleprodaji i maloprodaji sportske opreme

  0

  Keindl Sport ima 50-tak zaposlenih i ostvaruje godišnje oko 13,2 miliona evra prihoda. Fokus partnerstva PCP-a i osnivača kompanije, Kristijana Keindla, su regionalna ekspanzija i nove akvizicije

  Provectus Capital Partners (PCP), investiciono društvo usmereno na tržišta  jugoistočne Europe, investiralo je u Keindl Sport, vodeću regionalnu kompaniju u veleprodaji i maloprodaji sportske opreme u Hrvatskoj i široj regiji, sa posebnim naglaskom na bicikle i biciklističku opremu.

  PCP će sa osnivačem kompanije nastaviti partnerski da razvija Keindl Sport koji trenutno ima 50-tak zaposlenih i ostvaruje oko 13,2 miliona evra prihoda godišnje. Zajednički fokus su regionalna ekspanzija i dodatne akvizicije.

  Keindl Sport je atraktivna kompanija zbog svoje jedinstvene ponude u segmentu sportske opreme. Kompanija se strateški dobro pozicionirala na tržištu za nastavak rasta s obzirom na globalne trendove jačanja svesti o zdravom načinu života. Upotreba električnih bicikala u porastu je širom Evrope zbog dokazane koristi u područjima gradskog saobraćaja i logistike usluga dostave. Ponosni smo što ćemo podržati sledeću fazu razvoja kompanije“, izjavio je Igor Čičak, predsednik Uprave i glavni partner PCP-a.

  Igor Čičak, predsednik Uprave i glavni partner PCP-a

  Osnovan 1998. godine, Keindl Sport objedinjuje veleprodaju, maloprodaju i internet prodaju na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije. Ponuda kompanije obuhvata široku paletu sportske opreme, sa naglaskom na premium bicikle i e-bicikle. Posebno posvećen kupcima, Keindl Sport se profilisao kao vodeći web shop u kategoriji bicikala koji poseduje Best Buy i Customer’s friend sertifikate.

  ”Srećan sam što smo dobili priliku da se udružimo sa Kristijanom Keindlom, osnivačem Keindl Sporta, jednim od vodećih stručnjaka u ovom segmentu prodaje koji ima preko dve decenije iskustva. Njegova stručnost i razumevanje trendova na tržištu bicikala i skijaške opreme nema premca u regiji. Radujemo se što ćemo uz pomoć tima Keindl Sporta i dugogodišnjih dobavljača kompanije nastaviti da plasiramo ​​visokokvalitetne proizvode krajnjim kupcima“, izjavio je Marko Galić, partner PCP-a.

  Marko Galić, partner PCP-a

  „Izuzetno sam ponosan na rast koji je postigao tim Keindl Sporta, posebno u poslednjih 12 meseci, u kojim kompanija beleži najveći rast prodaje u svojoj istoriji. Ulaganje PCP-a ubrzaće sledeću fazu razvoja kompanije jer smo sa PCP-om osigurali i sredstva i znanje za regionalnu ekspanziju i akvizicije”, izjavio je Kristijan Keindl, osnivač i predsednik Uprave Keindl Sporta.

  Investicija u Keindl Sport predstavlja prvu transakciju finansiranu iz PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Evropski investicioni fond i Hrvatska banka za obnovu i razvoj u sklopu CROGIP programa.