Protivnica obavezne vakcinacije, političarka i bivša zamenica okružnog tužioca u Kaliforniji preminula od posledica kovida u 46. godini…

0
(Beta/AP Photo/Richard Vogel)

Keli Ernbi, američka političarka i republikanska kandidatkinja za mesto u Skupštini kalifornijskog okruga Orindž, preminula je od posledica kovid-19 u 46. godini, prenosi Los Anđeles tajms.

Pre političke karijere, deset godina je provela na funkciji zamenika okružnog tužioca.

Vest o Ernbijevoj smrti pojavila se u ponedeljak ujutruo kada su lokalni republikanski političari i partijski aktivisti počeli javno da joj odaju počast.

Tokom pandemije koronavirusa, Ernbi je, kako prenosi Los Anđeles tajms, bila “vatreni i glasni protivnik” obavezne vakcinacije protiv kovid-19.

Na mitingu ispred gradske kuće je 4. decembra govorila protiv takvih odluka.

„Trenutno ne postoji nešto što je važnije od naših sloboda“, rekla je Ernbi na skupu protivnika obavezne vakcinacije protiv kovid-19.

I pre pandemije koronavirusa, u novembru 2019, Ernbi je zauzela čvrst stav protiv novog državnog zakona koji je pooštravao pravila imunizacije za kalifornijsku školsku decu kada se, kao predlog, pojavio u kalifronijskoj Skupštini.

„Ne mislim da bi vlada trebalo da bude uključena oko odluka o vakcinama. Mislim da je to potrebno analizirati na relaciji lekar-pacijent. Ako Vlada naloži obaveznu vakcinaciju, pitanje je šta sve može da učini”, govorila je tada Ernbi.