Doskora jedan od najmoćnijih holivudskih producenata Harvi Vajnstin optužen je za silovanje i seksualni napad u Los Anđelesu, istoga dana kada je počelo suđenje protiv njega u Njujorku, u potpuno odvojenom slučaju.

Okružno tužilaštvo Los Anđelesa saopštilo je da su optužbe povezane s navodnim seksualnim napadima na dve žene tokom dva dana 2013. godine, piše BBC. Ukoliko bude proglašen krivim, Vajnstin bi mogao da bude osuđen na 28 godina zatvora. On se istoga dana pojavio na suđenju u Njujorku, gde mu se sudi zbog silovanja i seksualnog napada. Zapravo, ovo je još uvek period izbora porote, a pravo suđenje bi trebalo zvanično da krene za oko dve nedelje. Vajnstin tvrdi da su svi njegovi odnosi bili dobrovoljni, ali je priznao da je „izazvao mnogo bola“.

Tužilac u LA je saopštio da će dokazi pokazati da je okrivljeni koristio svoju moć i uticaj da bi prišao žrtvama a onda počinio nasilne zločine nad njima.

Vajnstin je optužen u LA za silovanje jedne i seksualni napad na drugu ženu u odvojenim incidentima koji su se dogodili u roku od dva dana 2013. godine. On je, prema tvrdnjama optužbe, 18. februara pomenute godine otišao u hotel i silovao ženu nakon što je nasilno ušao u njenu sobu. U optužnici se tereti i za nasilje. Tužilaštvo je tražilo kauciju od pet miliona dolara.

Mediji tvrde da je Vajnstin tokom ulaska na suđenje u Njujorku izgledao „krhko“, nagnut nad hodalicom u crnom odelu. Tokom postupka, naizmenično je gledao u pod ili bi pritiskao lice rukom.

Vajnstina je više od 80 žena optužilo za seksualni napad. Međutim, mali broj je doveo do krivičnog gonjenja. U slučaju u Njujorku suočava se s optužbama dveju žena. Protiv njega postoji pet opotužbi, koje uključuju silovanje i seksualni napad, zbog čega bi mogao bude osuđen na doživotni zatvor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.