Protesti u Crnoj Gori i poruka – “Ne damo pobedu”; URA tvrdi: “Krivokapić je izdao Abazovića…”

1
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

U Crnoj Gori se nakon inicijative za formiranje manjinske Vlade građani sporadično okupljaju i blokiraju saobraćajnice, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Blokada magistrale ispod Bablje grede u Kolašinu, u znak protesta zbog incijative za formiranje manjinske Vlade, trajala je od 19 do 20 sati. Okupljeni su skandirali ” Uzeo si pare, Dritiane” i “Ne damo pobjedu”

“Poručujemo Abazoviću da neće biti izdaje izborne volje građana. Nećemo to dozvoliti. DPS nikad više neće biti sastavni deo nijedne Vlade. Poručujemo vicepremijeru da poštuje, pre svih, svoje glasače, koji su želeli promene. Može li pogledati u oči onim glasačima URA koji su pre mesec i po slavili u Mojkovcu i Cetinju?”, poručeno je sa protesta.

Nekoliko desetina građana blokiralo je večeras na oko 15 minuta kružni tok na ulazu u Budvu u znak protesta protiv najave formiranja manjinske vlade.

Među okupljenima je bio poslanik Demokrata Dragan Krapović i njegov partijski kolega, predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

“Na izbornom danu, olovkom treba odgovoriti na današnju izdaju. Olovkom, ne incidentima, i pokazati da je Crna Gora slobodna država u kojoj neće biti tolerisana politička korupcije koju gledamo danas”, poručio je Krapović.

URA: Krivokapić izdao Abazovića kad je tajno pregovarao sa manjinama da nas izbaci iz Vlade

Građanski pokret URA oglasio se povodom današnje izjave premijera Zdravka Krivokapića, kazavši da je predsednik Vlade taj koji je izdao vicepremijera Dritana Abazovića kada je, kako tvrde, tajno pregovarao sa političkim predstavnicima manjinskih naroda o izbacivanju URA iz vlade.

“Dok očajnički pokušava da poput bivšeg režima uzurpira mjesto na koje je došao, a sve zahvaljujući ideji i podršci Građanskog pokreta URA, aktuelni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ne preza i od njemu svojstvenih neistina. Prva u nizu neistina je da je Dritan Abazović izdao njega, jer sjetimo se da je upravo Zdravko Krivokapić nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra tajno slao pojedine ministre da razgovaraju sa partijama manjinskih naroda i ponude im da u Vladu uđu umjesto URE, ali i da za zamjenu URE dobiju dodatne funkcije”, navodi se u saopštenju.

O tome je, podsjećaju, jasno u javnosti govorio predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, a od strane premijera to nikada nije demantovano.

“Druga u nizu neistina je da se izdaja želi pripisati URI, ako se zna da je Zdravko Krivokapić na bestidan način u ulozi tobožnjeg nestranačkog premijera sve vrijeme pravio partiju, koju formalno nije imao, a u suštini zapošljavao u javnoj upravi njene buduće kadrove. Da je tako pokazali su i lokalni izbori u nekoliko gradova, gdje je Krivokapić pod plaštom nezavisnih lokalnih listi, promovisao svoju političku ideju. Legitimno, ali prevarantski, opet svojstveno njemu”, dodaju iz URE.

Sada kada su, kako su kazali, stvari postale jasne, Krivokapić “ne preza od neistina i prevara koje je baštinio od početka svog mandata, zbog čega mu i izmiče mesto premijera”.

“Stoga je najmanje pozvan da bilo kome drži lekciju o pomenutom. Krivokapiću, kasno ste se sjetili da od sebe pravite žrtvu i igrate na kartu patetike”, zaključuje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. За мене који желим демократски просперитет Црне Горе и искрен суживот свих народа и националних мањина који у њој живе ови догађаји су ноћна мора. Очигледно да мале државе нису у стању да управљају демокртаским процесима у властитим земљама. Велике силе и њихове политике су смртна пресуда демократијама у малим земљама. Једино аутокртатије са јаким економијама се могу одупрети притисцима великих сила да утичу на процесе у њиховим земљама.

Comments are closed.