Protest u Vašingtonu kao “podrška ekološkim buntovima u Srbiji”: “Mi se ovde okupljamo u znak solidarnosti sa tim hrabrim rodoljubima…”

0
(Beta/AP Photo/J. Scott Applewhite)

(Beta) – Predstavnici dijaspore Srbije planiraju danas okupljanje ispred Bele kuće, rezidencije američkog predsednika, u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Drugi protest na tom mestu osmišljen je kao skup podrške ekološkim buntovima u Srbiji koji su iz nedelje u nedelju organizovani usled brige građana za životnu sredinu, ali i poteza i odluka predstavnika vlasti koje označavaju odgovornim za sve teže stanje u toj oblasti, navodi Glas Amerike (VOA).

“Ljudi koji protestuju u Srbiji i oni koji su na čelu tih protesta zahtevaju da se Rio Tintu zabrani bilo koja vrsta poslovanja i mi se ovde okupljamo da podržimo te hrabre rodoljube”, kaže za VOA jedan od predvodnika protestnih okupljanja u Vašingtonu Miljan Dejanović.

On smatra da će skretanje pažnje međunarodne javnosti na probleme unutar Srbije biti dobar način za ukazivanje i razotkrivanje nedela za koja smatra da su počinjena.