Protest u Podgorici, prisustvuju i neki ministri: “DPS još nije pobeđen do kraja”

0
Foto Printscreen/Vijesti

(Beta) – Gradjani iz više crnogorskih gradova započeli su u Podgorici ispred zgrade vlade ranije najavljeni protest protiv najavljenog formiranja manjinske vlade i, kako su kazali, izdaje izbornje volje gradjana od 30. avgusta 2020. godine. 

Njima se pridružilo i više ministara aktuelne vlade bliskih premijeru Zdravku Krivokapiću, koji su dočekani aplauzima.

“Ovo nije politički skup i nećemo govoriti. Rekli smo sve što smo imali, sad će narod govoriti”, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Spajić je dodao da će program “Evropa sad” biti sabotiran.

“Ko će da sprovodi program Evropa sad? Sabotiraće ga. Čim uspete, saseći će vas. Izbori su jedino ustavno i pošteno rešenje da se reši ova situacija”, kazao je Spajić.

Spajić je dodao da ga je premijer Zdravko Krivokapić pozvao u vladu.

“DPS još nije pobedjen do kraja. Da jeste, ne bi me ovo sekiralo. Jako je loš tajming. Ovo je pokušaj da se spasi DPS. Mogu samo da im poručim da će izgubiti sigurno. Hoće da nas unište, nećemo dozvoliti to”, kazao je Spajić.

Dok se Spajić obraćao novinarima, gradjani su skandirali “osnivajte partiju”.

Ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je kazala da je “došla da podrži gradjane i brani izbornu volju gradjana”.

“Ako dobitnici izbora ne mogu da se dogovore, vratite mandat gradjanima. Ovde nismo zbog svojih fotelja. Ako se izborna volja izigra, onda je najbolje i najpoštenije vratiti mandat narodu”, kazala je Bratić. Sa protesta prethodnih nekoliko večeri poručeno je da je smena vlade Zdravka Krivokapića izdaja volje gradjana sa izbora 30. avgusta 2020. godine.