Protest u Novom Sadu: Zbog prebijanja autističnog dečaka građani traže ostavku inspektora

2
Foto Beta/DRAGAN GOJIC

Oko dve stotine građana okupilo se danas na protestu protiv policijske represije ispred policijske stanice u naselju Detelinara u kojoj radi inspektor koji je navodno 8. jula za vreme protesta u Ulici Modene pretukao dečaka sa smetnjama u razvoju. 

Nemanja Pantović iz Združene akcije “Krov nad glavom” rekao je da se niko iz novosadske policije nije oglasio u vezi sa ovim slučajem, kao ni direktor policije Vladimir Rebić.

Rekao je i da je prijava za ovaj slučaj prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Građani zahtevaju ostavku i procesuiranje inspektora koji je 8. jula pretukao dečaka, ispitivanje svih slučajeva upotrebe prekomerne sile policijskih službenika, njihove smene i sudsko procesuiranje.

Takodje traže puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osudjeni pod lažnom optužbom i sa lažnim svedočenjima policajaca.

Treći zahtev koji su istakli odnosi se na preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo, kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Pa sta je taj decak radio na ilegalnoj demonstraciji.
    Jel si se uhvatio u kolo politike onda moras cutati kada dobijes po nosu,kada te zatvore a ne ovako. Mama da ih vadi iz buvare hebwa takve politicare.

Comments are closed.