Protest u Novom Sadu: Građani sede na trgu

1
Foto Screenshoot/Youtube

Oko 2.000 Novosađana okupilo se večeras na centralnom Trgu slobode, na ponovnom protestu protiv aktuelne vlasti i najave uvodjenja policijskog časa.

Okupljeni građani, uglavnom mlađi, nose različite transparente i zastave.

Obratio im se nepoznati mladić sa postamenta spomeniku Svetozaru Miletiću.

“Ne tražim ništa, samo normalan život, za nas i za našu decu”, rekao je taj mladić.

Drugi nepoznati mladić zamolio je prisutne da sednu na beton i da prekrste ruke kao da na njima imaju lisice, što su prisutni i uradili, uz povike “Vučiću, pederu”, “Av, av, av, av”, “Ostavke, ostavke”, “Lopovi, lopovi”, “Uhapsite Vučića”, “Vučiću, leči se”.

Oni duvaju u pištaljke i vuvuzele.

Većina prisutnih ima zaštitne maske na licu, ali uglavnom ne drže međusobno propisanu distancu.

Kako je ranije najavljeno, oni traže ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Oni traže i raspuštanje Kriznog štaba za borbu protiv eidemije korona virusa, kao i da se novac koji je namenjen za crkvu, preusmeri za medicinare, dok bi svi oni koji su izgubili posao tokom pandemije, trebalo da budu vraćeni na svoja radna mesta.

Na jučerašnjem protestu u Novom Sadu učestvovalo je više hiljada ljudi, a demolirana je Gradska kuća, ulaz zgrade Radio-televizije Vojvodine i prostorije Srpske napredne stranke.

Bilo je i sukoba izmedju policije i demonstranata, a šestoro učesnika protesta je povredjeno.

Priveden je i jedan od govornika na jučerašnjem protestu, aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” Miran Pogačar.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. neka privedeni , kao pozivac na nerede i organizator , plati svu stetu , odlezi jedno 10 godina , i onda bi stvarno bilo fer da ga puste, svi smo isti pred zakonom , zar ne

Comments are closed.