Protest u Beogradu zbog korona mera: Od antivaksera do ugostitelja, uz parole protiv migranata

0
Profimedia

(Beta) – Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas na Trgu Republike u Beogradu, na protestu zbog novih mera koje je Vlada Srbije donela zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

Kako je javio Radio Slobodna Evropa (RSE), organizatori zvanično nisu poznati, a okupljanje su nazvali “protestom protiv globalizma i korona diktature”.

Okupljeni uglavnom nisu nosili zaštitne maske, a uzvikivali su parole: “Nećemo migrante”, “Ne damo svetinje”, “Živela sloboda”, “Ua krizni štab”.

Držali su i transparente sa natpisom “Nema predaje” sa zastavom Srbije preko mape Kosova, zatim transparente sa porukama “Dok sa migrantima gradi se Beograd na vodi, mi nećemo živeti u sobodi”, “Stop kovid teroru”, ispisanom na špricu vakcine, kao i zastave sa crnogorskom amblemima i porukama protiv vakcinacije.

Na protestu je govorilo nekoliko ljudi, a govornici su negirali činjenice o virusu i vakcinaciji.

Tokom govora čule su se i uvrede na račun medija i LGBT+ populacije, a neki od govornika predstavljeni su kao ekološki aktivisti i pozvali su na “odbranu zemlje” od kompanije RioTinto, koja bi u okolini Loznice trebalo da izgradi rudnik litijuma.