Protest studenata na platou kod Filozofskog fakulteta zbog uvredljive izjave voditeljke TV Happy

1
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Oko stotinak studenata okupilo se na platou ispred filozofskog fakulteta da iskazu protest zbog, ksko se čulo, sramne izjave voditeljke TV Happy koja je kazala da se studenti prodaju za 1.000 dinara, tačnije da su za te pare spremni da urade šta god, i da izađu gde god, na bilo koji protest, prenosi Danas.

Na protestu su se studentima obratili Biljana Stojković, profesorka Bioloskog fakulteta i kandidatkinja za predsednicu Srbije ispred koalicije Moramo, Đorđe Pavićević, profesor FPN-a, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanivić Ćuta i student Vojin Radovanović.

Kandidatkinja za predsednicu Srbije Biljana Stojković rekla da je izjava voditeljke TV Happy o studentima sramna.

„Izjava je ponižavajuća, degradirajuća za sve ljude, a posebno za studente koji predstavljaju budućnost ove države“, naglasila je ona.

Ona je dodala da je očigledno da Srpska napredna stranka samo tako i gleda ljude.

„Ljude koje mogu da kupe, ljude koje mogu da ucene, to je za njih vizura iz koje oni posmatraju sve, uključujući i studente. Mora im se reći da to ne može tako, da ipak ljudi imaju svoje dostojanstvo i da ove uvrede ne mogu da prođu“, ukazala je Stojković.

Prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić rekao je ranije danas da izjava voditeljke TV „Happy“ odražava opšti nipodaštavajući stav prema mladim ljudima, u ovom slučaju studentima, gde se oni tretiraju kao statisti srpskog političkog kabarea.

1 KOMENTAR

  1. Зар је та срамна изјава дотакла тек “око стотинак студената” ? Од око 15.000 ? Неко овде заиста не говори истину.

Comments are closed.